ZVON: Cum ar putea avea bistrițenii echipă de fotbal direct în Liga 1!

În ultimele zile, un zvon s-a împrăștiat rapid în lumea fotbalului bistrițean. Cică, la 4 ani de la ultimul meci în Liga 1, Bistrița ar putea avea din nou echipă direct în primul eșalon.

Minunea s-ar putea întâmpla cu ajutorul lui Ionel Ilie Ciuclea, patronul firmei Supercom, cea care face curățenie pe străzile Bistriței. Printre afacerile pe care le are bucureșteanul se află și clubul de fotbal Juventus Colentina, care este lider detașat în eșalonul second și nu mai poate scăpa promovarea în Liga 1.

Numai că, o veste rea a picat ca un trăznet în curtea clubului condus de Ciuclea. O moștenitoare misterioasă și-a câștigat în instanță dreptul de a i se retroceda o suprafață imensă de teren exact în zona în care sunt amplasate stadionul și baza sportiva a clubului. Procesul a trecut de fond, iar dacă va fi pierdut definitiv, echipa va fi nevoită să își facă bagajele și să se mute pe un alt stadion sau chiar în alt oraș, după cum a mărturisit recent chiar patronul ei, într-o intervenție la sport.ro.

”Acum avem terenul cu iarbă naturală, 4 terenuri cu gazon sintetic, vestiarele renovate complet, săli de protocol, săli de recuperare, tot ce trebuie pentru o echipă de Liga 1. Sigur, mai sunt niște mici detalii de pus la punct, dar avem un an de zile la dispoziție ca să vedem dacă le mai facem. Sau dacă mutăm clubul în alt oraș, în cazul în care problema asta cu terenul continuă. Suntem doar supărați că trăim într-o țară care nu e condusă de nimeni”, a declarat Ciuclea.

Și imediat, gurile rele au găsit soluția salvatoare pentru omul de afaceri, implicat din greu și în Municipiul Bistrița, după ce a câștigat contractul de salubrizare în tot județul.

”Ce-ar fi să-și mute echipa la Bistrița. Oricum sponsorizeză deja echipa de handbal iar aici ar avea condiții de liga 1, cun un minim efort din partea comunității locale pentru refacerea stadionului?” s-au gândit bistrițenii, înaintea magnatului, care n-a pomenit până acum niciodată numele orașului pe acest subiect.

Nici autorităților bistrițene nu le-a trecut așa ceva prin cap până acum. Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean, spune că vorbește destul de des cu Ciuclea, dar că nu s-a pus niciodată în discuție așa ceva.

Știam că e implicat din greu la Juventus București, dar nu știam că are probleme cu stadionul. Nici noi nu stăm prea bine cu stadionul nostru, care se deteriorează pe zi ce trece. Ar fi o variantă, dar foarte puțin probabilă”, spune Moldovan, care e și el în căutare de soluții pentru fotbalul bistrițean.

Nici Ioan Horoba, poate cel mai influent om de fotbal din BN în acest moment, nu a auzit nici măcar zvonuri pe această temă. ”Vorbesc din când în când cu Chivorchian, care e președinte la Juventus, dar nu am auzit niciodată vorbindu-se despre așa ceva. Da, n-ar fi rău. Ar fi o soluție, dar nu cred că se va întâmpla așa ceva”

Ilie Ciuclea a fost, pentru scurtă vreme, senator din partea PSD în legislatura 2004-2008, înlocuindu-l pe Sorin Oprescu, care și-a dat demisia din Parlament după ce a fost ales primar al Capitalei. Ulterior, Ilie Ciuclea a devenit prim-vicepreședinte al UNPR Bu

Averea lui Ciuclea este de peste 11 milioane de euro. Are o casă de vacanță în Bușteni și terenuri care însumează 10 hectare, în Afumați Tunari și Bușteni. Din 1992, Ilie Ciuclea s-a implicat și în fotbal, reînființând echipa Juventus București. În 2011, el și-a făcut un cadou de Moș Nicolae în valoare de 500.000 de dolari, după ce a încheiat un contract pentru cumpărarea în leasing a unei mașini de lux Maybach 62 S.

 | 659 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *