„Vreau în Ligă!”

– Adana Pop, una dintre cele mai bune handbaliste bistrițene, crede că Bistrița merită și va avea în câțiva ani o echipă
în Liga Națională

Are numai 18 ani, dar visează deja la Liga Națională. Este una dintre cele mai bune handbaliste ale lui Iuliu Crăciun și calcă deja pe urmele lui Senocico și Beșe, e la lotul național de tineret. Adana Pop, inter-ul de fier al echipei de handbal feminin a Bistriței nu prea are timp de distracții, dar știe că performanța are nevoie de sacrificii. Își dorește să joace la Oltchim și să ajungă la fel de bună ca și Cristina Neagu. Deocamda-tă e pe drumul cel bun, dar mai are mult de muncă.

Cum a fost acest sezon pentru tine?

Acest sezon a fost u-nul bun, pentru că am mai acumulat experiență, dar în același timp am răms și cu un gust amar că nu ne-am calificat la turneul semifinal.

Ai jucat și în divizia A. Cum e să joci la senioare la această vârstă?

Să joci la senioare este o experiență foarte plăcută. Colegele mele, care sunt mai mari, mă mai sfătuiesc cam pe unde greșesc, mă încurajează și mă ambiționează. Bineînteles că este nevoie de foarte multă muncă, dar în același timp le fac toate cu foarte mare plăcere.

Faci parte din lotul național de tineret? Ce în-seamnă acest lucru pentru tine?

Da, într-adevăr, în acest an am fost selecționată pentru lotul național de tineret. Acest lucru înseamnă foarte mult pentru mine. Mi-am dorit de mică să ajung acolo, să-mi urmez colegele din generația dinaintea mea și uite că în acest an o parte din vis mi s-a împlinit. Cu sprijinul familiei mele, căreia îi mulțumesc foarte mult, cu foarte multă muncă și bineînțeles cu ajutorul domnului profesor Iuliu Crăciun.

Cum decurge o zi normală din viața ta?

O zi normală din viața mea începe pe la 7 fără ceva, plec la antrenament, după ca-re la școală și iar la antrenament. Seara, învăț un pic și ies afară o oră.

„Am început performanța după un
cantonament la Piatra
Fântânele”

De ce te-ai apucat de handbal, când ai jucat prima dată handbal?

Părinții mei m-au dat la Liceul cu Program Sportiv din clasa a V-a. Handbal făceam doar la orele de sport, dar era handbal așa, doar pentru amatori. Performanța am început-o la sfârșitul clasei a șaptea, când domnul profesor Crăciun m-a luat în cantonamentul de vară de la Piatra Fântânele alături de elevele lui. Pot să spun că în primul meci oficial am jucat cu foarte mari emoți, în clasa a opta.

„Iuliu Crăciun e sever și
exigent, așa cum trebuie”

Cum e Iuliu Crăciun ca antrenor, cum sunt cantonamentele?

Ca antrenor, e foarte sever și exigent așa cum trebuie. Dar dacă ai vreo pro-blemă sau ceva de discutat cu el, e un om cumsecade și înțelegător. Cantonamentele pot să spun că sunt grele, presupun foarte multă condiție fizică, dar în același timp sunt și frumoase pentru că rămâi cu amintiri plăcute.

Ai timp de distracții? Prin ce cluburi mergi?

Timp de distracții nu prea am pentru că, în timpul campionatului, sunt meciuri cam în fiecare weekend. Acum că acest an compe-tițional s-a încheiat și facem antrenamente mai lejere, pot să spun că mai am și eu timp de distracții. Mai ies cu fetele prin cluburile de la noi din oraș, dar nu foarte mult de-oarece trebuie să ne respectăm și noi, ca sportive de performanță.

Ce-ți propui pentru sezonul viitor?

Pentru sezonul următor mi-am propus să ajung mult mai sus decât până acum, mult mai multă muncă și încredere în mine. O să rămân la Bistrița. Sincer, nici nu m-am gândit să plec de aici, cel puțin până îmi termin liceul.

Crezi că Bistrița va avea în urmatorii ani o echipă de Ligă Națională?

După cum vedeți și voi, anul acesta lucrurile au decurs foarte bine și ne-am calasat pe locul cinci, așa cum ne-am propus noi și conducerea. Cred că în următorii ani o să ajungem în Ligă.

V-au afectat cumva schimbările produse la e-chipă, plecarea lui Adrian Moldovan și a lui Liță
Danci?

Nu ne-au afectat cu
nimic schimbările făcute, noi trebuie să jucăm cât mai bine.

Data nașterii:
19.02.1992

Postul pe care joacă:
inter

Echipa de handbal
preferată:

Oltchim Râmnicu Vâlcea

Jucătoarea preferată:
Cristina Neagu

 | 200 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On