"Viorel Moldovan", cap de afiș la un mare turneu pentru copii în Slovacia

"Viorel Moldovan", cap de afiș la un mare turneu pentru copii în Slovacia

– trei echipe antrenate de Leon Buhai au avut o comportare remarcabilă la Fragaria Cup 2008

            286 de echipe din 16 țări, împărțite pe 10 categorii de vârstă, au luat startul săptămâna trecută la Fragaria Cup, ediția din 2008 a unui puternic turneu juvenil organizat la Presov, în Slovacia. România a avut acolo 64 de echipe, din localități ca Târgu Mureș, Zalău, Brașov, Sibiu, Brăila, Galați, Cluj, Miercurea Ciuc, Alexandria sau București. Bistrița a fost reprezentată de Școala de Fotbal „Viorel Moldovan”, prin 3 echipe antrenate de Leon Buhai, de copii sub 12 ani, sub 13 și sub 14 ani.

La categoria de vârstă Under 12, „Viorel Moldovan” a început tare turneul și a umilit două echipe românești, pe Kinder Târgu Mureș (4-0) și pe Real Constanța (8-0). Apoi a pierdut la limită cu o echipă din Rusia (0-1) și a scos remiză albă în compania unei formații din țara gazdă, Slovacia. Bistrițenii au încheiat grupa cu 3-0 în fața slovacilor de la Prievizda și cu 1-1 în fața lituanienilor de la Kaunas. Locul 2 în grupă i-a dus în sferturi, cu LPS Iași, dar au pierdut fără drept de apel, 0-3.

            La Under 13, jucătorii lui Buhai au început la fel de tare și au ținut-o așa în toate cele 7 jocuri ale grupei în care au fost repartizați: 2-0 cu Mladost (Bosnia), 7-1 cu Interstar Sibiu, 5-1 cu Izgorod (Ucraina), 5-1 cu Puchov (Slovacia), 2-2 cu FC Minsk (Bielorus), 6-0 cu Drovinia (Serbia) și 3-1 cu Orahovita (Cehia). Locul 1 în grupă i-a postat ca favoriți în sferturi, dar au pierdut la lovituri de departajare în  compania formației Bate Borisov din Bielorusia.

            La Under 15, competiția s-a dovedit mai dură, Școala de Fotbal „Viorel Moldovan” reușind să câștige un singur joc, 5-1 cu Energia Belgrod (Rusia). În rest, 3 egaluri, 1-1 cu FC Puchov (Slovacia), 1-1 cu Borac (Bosnia), 3-3 cu Bodva (Slovacia) și o înfrângere, 0-3 cu Sport School LV din Letonia.

 | 176 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On