In vino veritas! Cupa Înțelepciunii intră în vacanță!

E-adevărat că era nevoie să se dispute 11 partide, într-o săptămână fotbalistică de mare angajament pentru fotbaliști,  dar chiar erau șanse reale să stabilească acum campioana turului. Nu a fost să fie conform așteptărilor, cu toate că s-au dat peste cap, pregătirile de sărbători, durerile reumatice și lombosciatica, sustragerea discretă de la meciurile-cheie ori alte forme de eschivă ușoară fiind principalele motive din cauza cărora pătrund în anul 2018 cu restanțe absolut firești.

Eforturile jucătorilor de a înfrunta cu grație inevitabilul au fost evidente pentru toată lumea sportivă, iar dacă au cedat circumstanțelor au făcut-o fără umilință ceea ce, pentru generația lor de vârstă, conservă prestanța tuturor la un indice onorabil.

 Neașteptata surpriză oferită de Arbitrii ne arată că sportul-rege e meteorologie curată. Figuranți în propriul lor spectacol, trecând prin “Ce-au, domnule, cu noi?” și până la “Orice s-ar zice, trebuie să fie undeva o forță… “ taximetriștii nu au mai avut timp de brizbizurile lor obișnuite cu adversarii modești și s-au văzut nevoiți să se recunoască învinși. La sfârșitul meciului, după eforturi disperate de a identifica realitatea,  ProTaxi părea o căruță răsturnată la marginea drumului. A fost un meci de vis, o pildă pentru alte echipe ale căror jucători se complac în victime ale arbitrajului, se lasă târâți în conflicte de uzură cu adversarii ori prestează un ghiveci fotbalistic  cu rezultate lamentabile.

Revenirea celor de la Pompierii, treziți peste noapte dintr-un peisaj pârjolit, nu miră pe nimeni dar întârzierea cu care au tresărit pune sub semnul întrebării capacitatea lor de reechilibrare într-un univers fumegând. Victoria la limită, după un meci amar, atârnă greu pe spinarea gazdelor noastre care încă stau să stabilească utopii sufocante, manevrând nonșalant absoluturi.  Deși ne dorim sincer să nu avem dreptate, R.C.B. a devenit simbolul eșecului, e candidată sigură la înec, cu toate aspirațiile năruite și poate fi salvată de la retrogradare doar de coaliția NATO-UE-FMI.

Deși lipsită de aportul lui Sebi Moga, Galacticii lui Titi Voica nu dădeau semne evidente că s-ar înclina în fața ”bătrânilor” fabulos călăuziți în teren de Paul Czervenski. Frapant sau nu, cei din urmă au reușit performanța etapei care se constituie într-o adevărată răsturnare morală cu grave consecințe pentru liderul actual. În urma acestei victorii, jucătorii Old Boys au datoria să se implice și mai mult în stabilirea campioanei , tocmai fiindcă înzestrarea lor excepțională îi califică pentru guvernarea competiției. Un derby pe de-a-ntregul onorat de cele două echipe-model, din care nu au lipsit motivațiile reale, ambițiile personale, noblețea, experiența și virtuțile supraomenești.

O aventură plină de capcane pentru ambele echipe dar și o partidă cu mici momente de jenă pentru galeria febrilă a celor de la Teo Astrabis, aflați se pare în zodia norocului și cu puteri de a trece peste o mulțime de greutăți. Practicând tehnici de joc dispărute precum dinozaurii, un amestec penibil de ratări și greșeli personale, condamnate să fie reciproc victime potențiale, cele două partenere ne-au confirmat locurile pe care se află în clasament și au demascat două formații incapabile de rezistență, cu atitudini cât se poate de ambigue pe care le pendulează descumpănitor între ficțiune și autoironie. Seniorii Leoni au sucombat pe final de partidă la golul (totuși) spectaculos a lui Marius Miron care a readus aerul de satisfacție pe fața lui Gicu.

Când părea mai curând plictisită, străbătută de derizoriu și suferință, Teo Astrabis și-a regăsit brusc reflexele pline de consistență, iar Teodor Suciu ne-a arătat că este inspirat, are soluții, că știe și că poate urni, cu energia sa miraculoasă, toate blocajele. Raidurile terestre ale lui Marius Miron, autorul celor trei goluri care de care mai frumoase, au băgat spaima în apărarea celor de la Forever Young. Pusă constituțional la pământ de avalanșa vătămătoare a furiilor adversarului, gruparea Gălățenilor a înțeles rapid că iertarea și mântuirea păreau excluse. Cu toată experiența traumatizantă din meci, pentru o victorie in-extremis care să le asigure șansele la titlu, și-au schimbat radical strategia optând pentru stilul biciuitor și crud, găurindu-și inamicii fix când aceștia credeau că s-au peticit.

C.F.R. nu a ținut cont de avertismentele specialiștilor din presă, a dorit să joace totul pe cartea victoriei, a prestat neglijent iar îndârjirea aproape fanatică pentru câștig i-a fragilizat pe alocuri.  E un semnal că trebuie să se sacrifice mai mult, să nu se risipească aiurea și șă nu abandoneze scopul căruia trebuie să-i rămână credincioși. Orișicât, partida a fost o mică oră de dirigenție ținută feroviarilor de Heniu Prundu Bârgăului care s-a instalat, deocamdată, pe un binemeritat loc 3, de unde scrutează cu pasiune și plăcere vârful ierarhiei. Pe de altă parte, e firesc ca numai cei care posedă asemenea virtuți să aibă un cuvânt greu de spus în guvernarea clasamentului actual.

Și dacă tot am ajuns la capitolul integrării în plan culinar al sărbătorilor de iarnă, toate echipele (indiferent de punctajul acumulat) au fost invitate să parcurgă, astă seară, un traseu alimentar consistent, pus la dispoziție de promotorul eficace al competiției – Dinu Onița, la finalul căruia îi vor mulțumi fără constrângeri și alte rețineri personale. Se vor concentra, mai mult ca sigur, pe ceva sărătură și vin la început, care să facă loc unor brânzeturi nici prea-prea nici foarte-foarte, se vor focaliza fără ocolișuri și pe gustărele picante, vor demara apoi în absența pretențiilor pe cârnăciori, șunci, mezeluri și slănină ba chiar, propunem noi, ar merge și-o țuică subînțeleasă de toți. Evident, veseli la minte, inimă și literatură, își vor da cu presupusul despre fericire, despre nemurirea sufletului și despre viitorul omenirii, se vor pune la cale transferuri spectaculoase, dorințe, urări, se va colinda, totul pe treabă bună că nu vin turcii, Doamne iartă-ne!

”Crăciun Fericit, sărbători liniștite și un an nou plin de sănătate, bucurii și miracole alături de cei dragi!”

 

Iată ultimele rezultate ale turului competiției:

 1. ProTaxi – Arbitrii 4 – 6 (din etapa a 8-a)
 2. C.B. – Pompierii 1 – 2 (din etapa a 9-a)
 3. Old Boys – Galacticii  2 – 1 (din etapa a 10-a)
 4. Seniorii Leoni – Teo Astrabis 2 – 2 (din etapa a 10-a)
 5. Teo Astrabis – Forever Young 3 – 4 (din etapa a 11-a)
 6. Heniu Prundu Bârgăului – C.F.R. 2 – 1 (din etapa a 11-a)

 

Clasamentul la zi (echipă/meciuri disputate/punctaj/golaveraj):

 

 1. 1. Galacticii – 9m/22p (+17); 2. Forever Young – 9m/21p (+16); 3. Heniu Prundu Bârgăului – 11m/19p (+13); 4. Old Boys – 10m/18p (+1); 5. ProTaxi – 9m/17p (+10); 6. Arbitrii – 10m/16p (+3); 7. Pompierii – 10m/12p (-7); 8. Teo Astrabis – 11m/11p (-3); 9. C.F.R. – 10m/11p (-10); 10. Seniorii Leoni – 10m/8p (-5); La Squadra – 9m/8p (-16); 12. R.C.B. – 10m/4p (-19).

 

De disputat:

 1. Arbitrii – Seniorii Leoni (vineri 22 decembrie, ora 18.00 / din etapa a 11-a)

 

Restanțe de programat în 2018:

 1. Galacticii – Forever Young (din etapa a 9-a)
 2. F.R. – La Squadra (din etapa a 9-a)
 3. Forever Young – ProTaxi (din etapa a 10-a)
 4. ProTaxi – Old Boys (din etapa a 10-a)
 5. C.B. – La Squadra (din etapa a 11-a)
 6. Galacticii – Pompierii (din etapa a 11-a)

 

Partidele de minifotbal se dispută pe terenurile sintetice ale bazei sportive ALEX din Bistriţa. Acolo se află expuse publicului susţinător toate programările jocurilor, scorurile înregistrate şi ordinea valorică după fiecare etapă.

În fiecare săptămână sunteţi aşteptaţi şi invitaţi să vă bucuraţi alături de echipele favorite!

 

 

 

 | 2.303 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *