Viitorul handbalului

 

Firav deocamdată, handbalul dă semne că începe să redevină ce-a fost la Bistrița. Revenirea timidă s-a văzut și la Memorialul Ioan Coroban, unde au participat grupele mici de juniori. Problema e că, în ultimii ani, în afară de Liceul cu Program Sportiv, handbalul a fost aproape mort în județ.

Handsport Bistrița e, de vreo trei ani, alternativa pentru LPS. Școala privată înființată de Aldica, Dohotar, Pașcu și regretatul Nelu Coroban s-a închegat destul de bine. Are mai multe grupe, atât de băieți cât și de fete, care participă cu succes în Campionatele Națioanale de juniori II. Cu oameni care respiră handbal, precum Carmen Mican și tinerii Gabi Biriș și Loredana Buf, Handsport Bistrița e un club care se vede din ce în ce mai mult în peisajul handbalistic.

Banii de la bugetele locale pe care îi primesc sunt practic investiții în copiii bistrițenilor, rezultatele se văd de la an la an. Pe scurt, e un proiect de lăudat, în condițiile în care România se află la pionierat în ceea ce privește cluburile sportive private unde părinții să-și poată duce copiii iar în Bistrița situația e și mai gravă la acest capitol. 

Augustin Danci

 | 574 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *