Viitorul fotbalului bistrițean are probleme cu prezentul! FC Bistrița, învinsă acasă de Șieu Măgheruș: 3-6!

Etapa a șasea a seriei a I-a din cadrul campionatului județean al ligii a cincea a programat, pe terenul Iproeb, întâlnirea dintre FC Bistrița și Viitorul Șieu Măgheruș, partida constituind derby-ul seriei, cele două echipe ocupând primele două locuri în clasament.

Partida a fost una echilibrată în prima repriză, pentru ca cea de-a doua repriză să fie controlată de oaspeți, care s-au desprins în câștigătoari și datorită prestației slabe a portarului Ilieș și întregii linii de fundași ai gazdelor. Gazdele, fără Drădici și Morozan, absenți de la joc, cu Gocan pe bancă și Deac izolat undeva în partea stângă, deschid scorul în minutul 4 când Sângeorzan centrează de pe dreapta și Bayan înscrie din marginea careului mic.

Nu trec nici două minute și oaspeții egalează. Mireșan trimite plasat în poartă din marginea careului, pe lângă portarul Ilieș ieșit din poartă. După o ratare a lui Sighiartău care primește o minge cadou la marginea careului de 6 metri dar trage în Farcaș, gazdele preiau din nou conducerea pe tabelă în minutul 30 când același Sighiartău trimite în bară-gol o lovitură liberă de la 22 de metri, pentru ca cinci minute mai târziu oaspeții să egaleze din nou la o mare greșeală a portarului Ilieș care scapă în plasă o minge trimisă înalt de Mireșan din lovitură liberă.

În minutul 44, Sighiartău ia o acțiune pe dreapta, centrează în fața porții dar Bayan nu-l poate învinge pe Farcaș, pentru ca în prelugirile primei reprize Mireșan să execute un corner de pe dreapta și Cicedea să înscrie cu capul și să stabilească scorul pauzei.

Cinci minute după pauză, Mireșan, cel mai bun om de pe teren, prinde o ghiulea de la 20 metri și  Ilieș respinge în corner. Mireșan execută cornerul gazdele resping greșit, mingea ajunge din nou la Mireșan care o trimite în careul de 6 metri de unde Briciu, singur cuc, o trimite în poartă.

Gazdelor nu le iese nimic, Sighiartău se zbate degeaba, ca peștele pe uscat, Briciu distruge orice acțiune a gazdelor, iar Mireșan crează panică în apărarea bistrițenilor. După câteva șuturi pe lângă expediate de Lupușor, Mândrean, Deac și o lovitură de cap expediată de Oroian peste poartă, oaspeții se desprind la trei goluri avantaj în minutul 70 când Lăcătuș trimite o  minge lungă de la 40 de metri și Ilieș și-o respinge în poartă.

Imediat gazdele au șansa marcării unui gol dar Cicedea respinge de pe linia porții, pentru ca în minutul 77 Mireșan să scape singur spre poartă și să-l execute pe Ilieș cu o scăriță. În minutele de prelungiri Sighiartău își mai spală din păcate și marchează după un un-doi cu Deac, stabilind astfel scorul final.

 FC Bistrița, antrenori Sergiu Mândrean și Dănuț Dosan: Ilieș, Oltean, Oroian, Grecu, Haliță, Sângeorzan, Mândrean, Jimboreanu, , Deac, Sighiartău, Bayan. Au mai intrat: Iușan, Gocan, Moldovan, Szabo

Viitorul Șieu Măgheruș, antrenori Cristi Budăcan și Simion Socaciu: Farcaș, Lăcătuș, Cicedea, F. Horoba, Nicolae, Mireșan, Briciu, Morar, Tocaciu, Peter, Lupușor. Au mai intrat: Pop, Rodilă, Mihai.

Dănuț Dosan, antrenor FC Bistrița:”A fost un joc echilibrat până la un moment dat, după care ne-am bătut singuri datorită unor greșeli personale. Am întâlnit o echipă bună din liga a cincea. Consider jocul de astăzi un accident, sper să trecem peste el și să ne batem pentru primele două locuri”.

Cristi Budăcan, antrenor Viitorul:”Le mulțumesc băieților pentru efortul depus în acest joc și pentru Victoria obținută. Am întâlnit o echipă foarte bună care cred că ne-a luat puțin de sus. Am obținut o victorie mare, care ne menține în cursa pentru promovare”.

 

Leon Buhai / sportulbistritean.ro

 | 182 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *