VIDEO,Reghecampf: ”žAș face orice nebunie ca să aduc bistrițenii la stadion”

Laurențiu Reghecampf a acceptat din prima invitația primită de la Direct TV și a participat luni la prima emisiune locală de când a venit la Bistrița. Deși s-a scuzat în prima fază că nu poate rămâne până la finalul emisiei, a rămas totuși până la capătul celor 90 de minute în faâa camerelor. Trebuie să mă înțelegeți. Cel mic are doi ani și e răcit, are febră. Ana Maria e la București și e singur cu bona, o femeie cumsecade din Filipine. I-am promis că stau doar o oră și apoi ajung acasă”, ne-a spus el la începutul emisiunii, dar în prima pauză publicitară s-a sfătui prin sms cu Ana Maria și a decis să rămână încă o jumătate de oră în plus.

A vorbit relaxat pe orice temă abordată, chiar dacă unele subiecte au fost mai delicate. La final ne-a asigurat de toată disponibilitatea lui în relația cu presa locală și ne-a promis și alte prezențe în emisiuni, eventual alături de soția sa, Ana Maria Prodan.

Despre presă

Reghecampf a încercat să lămurească incidentul cu Alin Cordoș, pe atunci la Mesagerul, la primul antrenament din acest sezon. Atunci s-au îmbrâncit reciproc, după ce jurnalistul nu a vrut să iasă de pe terenul II, așa cum i-a cerut antrenorul. „ Noi vă respectăm, voi ne respectați. L-am rugat să nu intre, a fost obraznic. Eu n-am vrut să vă jignesc, ci așa sunt obișnuit. Nici eu nu intru la el în birou fără să bat la ușă. Trebuie să fim corecți”, a spus Reghecampf în emisiunea de luni. Antrenorul Gloriei a mărturisit și că citește cu mare atenție „Sportul bistrițean”, unde găsește multe idei bune. „ Citesc cu mare atenție săptămânalul vostru, sunt foarte multe idei bune acolo, iar dacă vreodată am nevoie de vreun sfat nu o să ezit să vi-l cer. Mă bucur că sunteți corecți și sper să rămâneți așa”.

Despre meciul cu Astra

Laurențiu Reghecampf  recunoaște că partida cu Astra nu a fost una prea reușită. „Din păcate, am avut o echipă lentă obosită în multe momente. Jucătorii s-au plâns de starea vremii, de căldură. Noi am atacat, eu au stat pe două rânduri. Am văzut o lipsă de atitudine, n-am avut mentalitate de învingători. Eu nu pot schimba mentalitatea unui jucător de 27 de ani, dar pot să-l ajut. În ansamblu noi am jucat mai bine, dar nu e ceea ce vreau eu. Eu vreau oameni angrenați în joc, specatori care nu adorm la meci, vreau 4-5000 de oameni la fiecare meci. Nu știu de ce jucăm la 0-0 și la 1-0 nu mai putem. Ar trebui să fie un ajutor că avem un gol în plus. După gol am făcut o schimbare ofensivă, l-am introdus pe Bawab. Dar n-am reușit să ieșim mai mult la atac. Mă doare când conduc, și văd echipa pusă sub presiune”, a recunoscut Reghe.

Despre echipă

Întrebat dacă își reproșează ceva cu privire la alcătuirea echipei și cu tactica aleasă, tehnicianul a spus că nu prea a avut de ales. „Năstase a fost suspendat, am jucat cu Coroian fundaș, care a foast foarte bun. Tudose nu e încă pregătit, dar poate rebuia să-l bag la 1-0. Velcovici a avut un adversar foarte bun, printre cei mai buni din Romania. Nu a jucat ca la Timișoara, dar nu a făcut-o rău.  Gândiți-vă ce jucători au plecat și ce au venit. A plecat Ciucă, Dan Matei, Homei, Latovlevici, Hora, Ze Rui. E foarte greu să formezi o echipă așa de repede. Și noi ne dorim, dar e greu”.

.Despre arbitraj

„Nu vreau să comentez arbitrajele. Eu din tinerețe sau din lipsă de experiență pot spune prostii și l-am rugat pe nea Jean să vorbească doar dumnealui. Nu vreau să am de-a face cu asemenea discuții, dar pe ansamblu am avut de suferit din cauza arbitrajelor. Nea Jean are multă experiență și știe cum să pună problema. Este președintele clubului, cunoaște foarte bine federația și știe foarte bine când să vorbească și ce”

Despre viața extrasportivă a jucătorilor

Întrebat fiind dacă știe că o parte a jucătorilor bistrițeni au petrecut după meci până spre dimineață la clubul Metropolis, Reghecampf s-a arătat un pic surprins după care a promis că se va interesa și va afla ce s-a întâmplat. „

Pot să iasă când vor în cluburi. E important să știi cum să-ți petreci timpul liber. Dacă au petrecut după rezultatul acesta înseamnă că nu le-a păsat. Rămâne de văzut cine au fost cei care au petrecut. Însemană că ceva nu e în regulă, dacă băteau era ok. Nu cred că și-au ales bine momentul. O să am o discuție cu ei”, a spus Laurențiu.  

Despre Moraes

„Moraes și-a dorit foarte mult să marcheze. Au fost momente în care a pierdut mingea dar a alergat și a băgat alunecări ca să o recupereze. E un jucător exemplar. Nu cred că ar trebui să-l afecteze dicuția din jurul lui. Trebuie să se obișnuiască cu discuțiile de acest fel. E ușor accidentat, a făcut un control medical, dar probabil că va juca cu Sportul. Și fratele său e la Bistrița, dar l-am rugat să se antreneze cu echipa a doua. Cred că e mai bine așa. Nu știu nimic despre anunțatele transferuri la Astra, dar dacă erau adevărate frații Moraes nu mai erau aici”.

Imagine și blaturi

Reghe spune că ar face orice nebunie să aducă mai multă lume la stadion, să le arate oamenilor că Gloria joacă bine și corect. „Hai să facem ceva, un specatcol, o nebunie, cu ajutorul vostru, al presei, să aducem spectatori, 10.000 de oameni. Să facem un miting, cu ajutorul ziarului vostru. Femei, copii. Să ieș pe stradă cu toată echipa, să strigăm în gura mare că aici nu se fac blaturi. Hai să pornească și de la voi o idee de acest gen. Avem un stadion frumos, o bază de antrenament cum au foarte puține cluburi, e păcat să nu ne iubim mai mult echipa.  Nu cred ce s-a spus depre nea Jean de-a lungul timpului. E o nebunie să spui că a fost blat cu astra. De ce, pentru ce?”

Bani

„Am cel mai mic salariu din România. N-am venit aici pentru bani. N-am pus nici o condiție, n-am nici un bonus. Eu n-am nevoie. Sunt foarte mulțumit de banii pe care i-am făcut ca fotbalist și vreau o carieră. Singura condiție pe care i-am cerut-o lui nea Jean e să vin la Bistrița cu familia. „

Despre Ana Maria

Pe subiectul unui eventual conflict de interese între cariera lui de antrenor și jucătorii pe care îi impresariază Ana Maria, Reghe a fost foarte categoric. „Nu amestecăm lucrurile. E treaba ei cejucători are. Eu acasă nu discut probleme de fotbal. Dacă ea ar aduce vreun jucător ar fi o presiune enormă pentru ea. La mine va juca întotdeauna cine va fi mai bine pregătit. Jucătorii trebuie să fie și ei conștienți de asta”. În ce privește orașul și modul în care s-au acomodat aici, antrenorul spune: „am găsit o casă foarte frumoasă, ne-am acomodat repede. Avem o familie foarte unită. Sâmbătă, după meci, am fost nași la Timișoara. Ea a fost la Biserică,  n-a văzut meciul. Era supărată, suferă foarte mult. Nu are probleme, îi place mult aici, face poze, e o fire foarte sociabilă”.

Despre jucătorii tineri

„Îmi doresc foarte mult să avem echipă de liga a treia, unde să putem folosi jucătorii care nu vor face parte din primul lot. Sunt foarte mulți jucători bistrițeni, de la copii și juniori, foarte talentați. Rogozan, Peteleu, Greab, Rob. Peteleu are o problema cu genunchii, a crescut foarte repede, l-am trimis la un concurs. Doru Greab,  o să ajungă și el în scurt timp acolo unde îi va fi locul. Răzvan Rob, s-a accidentat, sper să nu fie grav, fiindcă e și el un jucător de mare viitor”

Despre meciul cu Sportul

„E o echipă bătăioasă, cu jucători care joacă împreună de mulți ani. Îi cunosc de anul trecut, când m-am bătut de ei la Snagov. Dacă vom juca la fel ca sâmbătă nu avem nici o șansă. Ne dorim foarte mult, nu avem jucători indisponibili. Mergem la victorie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 | 540 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *