VIDEO: Am testat bike park-ul din Wonderland! Bile albe, bile negre!

Ieri, în prezența primarului Ioan Turc, s-a inaugurat un obiectiv interesant în zona Pârtiei Cocoș. Două asociații de bikeri din oraș, cu sprijinul Primăriei care a investit 90.000 de lei, au creat un traseu de downhill, din vârful pârtiei, prin pădure, până la baza ei.

De fapt, noua zonă de agrement va avea două trasee. Unul se numește family, are 2800 de metri și un grad de dificultate ușoară spre medie, iar celălalt e pentru experimentați, are 1700 de metri și un grad de dificultate ridicat.

Așa cum a declarat și Angelo Bude, conducătorul acestui proiect, traseele nu sunt pentru neinițiați, ci doar pentru amatorii de mountain bike. Și deocamdată nu sunt finalizate, urmând ca în zilele următoare să se mai lucreze la ultimele detalii.

Cu alte cuvinte, începând de ieri, în wonderland poți merge și cu bicicleta. Telescaunul e deschis între orele 15.00-20.00, sâmbăta și duminica de la 10.00. Urcarea e 15 lei pentru adulți, 10 lei pentru copii, elevi și studenți. Angajații primăriei te ajută să îți instalezi bicicleta pe telescaun și să o cobori în vârful dealului.

Și de acolo, cobori pe aceste trasee marcate și amenajate, pe pământ, iarbă sau pietriș, cu diferite trambuline și obstacole.

Cele două trasee fac parte dintr-un proiect de amploare, iar în anii următori se vor amenaja și alte trasee de biciclete de tip county olimpic, cross county maraton, enduro şi un pumptrack natural. Aceste trasee vor permite organizarea unor etape ale concursurilor naţionale şi internaţionale de gen. De altfel, în 27 august, va fi organizată deja o competiție internațională, dar care, deocamdată, nu e în calendarul federației de ciclism.

”Ceea ce facem aici reprezintă pe de o parte un răspuns pe care îl dăm pentru cei care iubesc bicicleta, iubesc mișcarea, iubesc sportul în aer liber, și nu sunt puțini, pe de altă parte e o încercare de a da sens unor investiții care s-au făcut din buzunarul public, și discutăm de multe milioane de euro care altminteri, dacă ne rezumăm la funcțiunile de iarnă, sunt bani aruncați. Vom încerca anul viitor să extindem aceste trasee, tot în colaborare cu bikerii”, a declarat primarul Ioan Turc.

 

Bile albe

  • Implicarea bikerilor din oraș în frunte cu Angelo Bude
  • Încercarea de a da o utilitate zonei și pe timp de vară
  • Traseele spectaculoase, atât pentru profesioniști, cât și pentru amatory
  • Panorama superbă de pe telescaun și din vârful pârtiei
  • Numărul mare de bicicliști din prima zi, peste 100
  • Chioșc cu băuturi alcoolice și răcoritoare în vârful pârtiei

 

Bile negre

  • Prețul mare pentru o urcare cu telescaunul: 15 lei. La inaugurarea obiectivului, prețul unui abonament pe o zi întreagă era 30 de lei. An de an, prețurile au crescut, pînă la acest tarif de Poiana Brașov
  • Viteza mica a telescaunului, din cauza manevrării bicicletelor la plecare și sosire
  • Marcajul deficitar al traseului albastru
  • Niciun punct alimentar sau de a vânzare băuturi răcoritoare la baza pârtiei

 

 | 786 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *