VIDEO: Fed Cup, România – Elveția, concluziile lui Mircea Seleușan

După 2-0 ! Clar ca lacrima din prima zi, era evident că nu exista decât un singur deznodământ – VICTORIA ROMÂNIEI! 3-0…3-1!

Așa s-a și întâmplat. Simona Halep, marea noastră campioană nu a avut nevoie decât de 1:03! –  o oră și 3 minute ca să conchidă inegala confruntare cu veterana Patty Schneider – 39 de ani. De admirat efortul și dorința elvețiencei de a se prezenta pe teren și de a încerca să-i facă față, numărului 1 Mondial, la o asemenea vârstă! Scorul general a devenit 3-0! La dublu, fetele noastre Sorana și Mihaela nu s-au „efortat” și astfel și Elveția s-a putut duce acasă cu 1 punct – scor final : 3-1 România-Elveția. Așa-i frumos, să lași loc de „bună ziua”. Fetele noastre, fețe subțiri, au știut și au aplicat acest sfat înțelept al bunicii.

Irina Begu a fost, este o excelentă coechipieră. Reușește să-și facă și treaba și pot spune, cunoscând din interior lucrurile, că știe să pună de-o pace cu toate fetele. Are un suflet mare și o răbdare de elefant. Asigură coeziunea echipei ceea ce-i esențial la nivelul la care a ajuns România în cadrul FedCup, după victoria de ieri: prima grupă valorică a tenisului feminin mondial, cu mari șanse de a urcă mai sus, mult mai sus decât s-ar fi visat vreodată! Iată de altfel ce spune Simona despre acest deziderat:

Cronologic vorbind, deschiderea, cu dreptul a făcut-o Simona, bătând-o greu pe Victoija Golubic – singura de altfel care a pu problema. Să nu uităm că Timea Bacsinszky era accidentată, dar nu  s-a lăsat. Din acest considerent și victoria Irinei Begu este una muncită. Iat-o pe Irina după închiderea meciului cu Timea – ai cărei bunici erau tot din România…

Celelalte aspecte legate de meciuri, de rezultate, sunt clare și arhicunoscute la ora aceasta. Eu mi-am propus, în subsidiar să dau niște răspunsuri tuturor cîrcotașilor care o înțeapă pe Simona ori de câte ori vine vorba. Și nu făcând fraze! Am văzut că nu am cu cine! Prezentând pur și simplu câteva filmulețe, făcute de mine – iertați-mi tehnica, emoția momentelor m-a covârșit și de aceea, pe alocuri mi-a tremurat mâna – plus mai multe poze cu puternica ei concentrare din timpul meciurilor, unde toată lumea se poate convinge că Simona Halep  este cea mai mare Campioană a Tenisului Feminin Românesc, de până acum! Am să vă rog doar să priviți…

Secvențe din interviul dat de Simona Halep la întâlnirea cu presa, în prima zi – de remarcat modestia și bunul simț :

Bucuria de pe teren, enorma bucurie o împărtășește vizibil cu toată lumea. E ca un copil! Știe să se bucure după ce a câștigat:

Am mai selectat și câteva poze, din meciuri unde se vede fără dubii cât de mult muncește la fiecare servă sau primire…

Ce să mai spun?

Felicitări Federației Române de Tenis pentru implicare! Idem Primăriei Cluj-Napoca! Întregului staf tehnic de la SalaPolivalentă!

BRAVO FETELOR! BRAVO SIMONA!

Avem toate șansele să facem o surpriză frumoasă, de proporții în prima grupă valorică a tenisului mondial feminin, cu această minunată echipă: Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cârstea și Mihaela Buzărnescu – Florin Segărceanu – căpitan nejucător, Alina Tecșor-Cercel – antrenor + staful tehnic.

HAI ROMÂNIA! Doamne ajută!

Mircea SELEUȘAN

 

 

 

 

 

 

 | 2.425 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *