Mihai Oprea este unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din Bistrița. Casa EMA este o locație pe care bistrițenii o preferă, fapt care l-a motivat să investească și mai mult. Prin noul proiect, Oprea își propune să dezvolte afacerea și să ofere o gamă mai complexă de servicii.
„Cred că o să meargă foarte bine ce vrem să facem. O să fie un restaurant cu specific wellness, cu mâncare sănătoasă – care să completeze serviciile pe care noi deja le oferim. Vrem să încercăm să ducem lumea către un stil de viață sănătos și să le oferim sub același acoperiș toate serviciile. O să avem și un consultant nutriționist. Deja avem și psiholog care poate să ajute pe partea asta.”
Printre serviciile oferite de Casa EMA regăsim tratamente corporale, zonă de relaxare și de sport la piscină, sală de fitness și aerobic. Casa EMA plusează în noul proiect cu o zonă de restaurant axat pe alimentație sănătoasă.
Medalii la seniori? Peste 10-15 ani!
Mihai Oprea a vorbit pentru Sportul Bistrițean și despre performanțele Clubului Sportiv Casa EMA. Complexul pune la dispoziția sportivilor un bazin semi-olimpic, astfel că e greu pentru seniori să ajungă să obțină medalii. Mihai Oprea intuiește că Bistrița va putea obține medalii la înot – seniori abia peste 10-15 ani.
“Din punct de vedere al viitorului clubului, noi vrem să îl dezvoltăm pe zona asta, dar trebuie să înțelegem foarte bine și să ne mulțumim cu nivelul de performanță pe care îl avem. E foarte greu să ajungi la performanțe cu seniori într-un oraș atât de mic, cu o bază limitată. Singurul bazin olimpic din oraș e la ștrandul Codrișor unde nu prea poți să faci performanță.
Până nu ai o bază, un bazin olimpic, nu cred că poți să emiți pretenții pentru seniori. În zona de copii putem să luăm medalii, la cadeți, la juniori, dar nu avem experiența necesară pentru a merge mai departe. Odată ce cresc acești copii, probabil vor fi care vor dori să facă mai mult și noi o să îi susținem cât de mult posibil. Dar, în principiu, ei o să urmeze curusrile unei școli și nu o să fie neapărat la Bistrița – probabil la Cluj. Acolo au acces la altfel de baze sportive, la antrenori cu mai multă experiență. Noi suntem un club format de cinci ani, iar în acești cinci ani am reușit să luăm medalii la două campionate naționale – noi, un club sportiv din Bistrița – ceea ce este deja o performanță foarte mare. Să ajungi la seniori cred că o să mai trebuiască undeva la vreo 10-15 ani. O să crească și sportivii aceștia, o să vină și alții din urmă, probabil cu o mentalitate antrenată pentru sport din fragedă pruncie. Dar se petrec încet lucrurile astea, nu poți așa, peste noapte. Poate numai așa, dacă ai o grămadă de bani de investit, ca în fotbal.”
Nu se teme de concurența cu Aqualandul Primăriei
Legat de ofertele care mai există în Bistrița în acest domeniu, Mihai Oprea spune că a încercat să cultive o relație bună cu concurența. În ceea ce privește deschiderea Aqualand, nu o vede ca pe o amenințare – ci, mai degrabă, ca o provocare. Întrebat dacă ar închiria culoare la Aqualand, Oprea nu spune că nu.
“Nu excludem nicio viitoare colaborare cu tot ce se întâmplă în zona asta, pentru că noi și acum colaborăm foarte bine cu celelalte centre de profil din oraș. Încercăm împreună să ridicăm nivelul și cred că am reușit. Ne-am ambiționat unii pe alții, mai discutăm din când în când și mai împărtășim opinii. Încercăm pur și simplu să ridicăm nivelul îmăreună, pentru că altfel nu vom reuși niciunul să supraviețuim odată ce se deschide Aqualand.”
“Nu cred că o să fie o chestie rea, pentru că Bistrița are potențial destul de mare. Noi știm exact ce potențial avem noi și unde putem să ajungem și încercăm să ne menținem și să creștem calitatea serviciilor astfel încât, când apare un alt furnizor de servicii concurente, să nu avem de suferit și unul din pașii ăștia este dezvoltarea pe care o să o facem în perioada următoare. Chiar zilele astea depunem proiectul pentru fonduri europene. O să avem și un bazin de apă sărată pe lângă ce spuneam de zona de restaurant. O să fie și o capacitate de cazare de vreo 40 de locuri. O să ieșim cu publicul țintă și din orașul nostru și o să încercăm să aducem oameni și din altă parte, așa că nu ne facem griji de concurența care va veni. Chiar ne bucurăm că o să vină cineva care o să ne oblige să păstrăm calitatea ridicată și sperăm ca același lucru să îl simtă toată lumea. Știm că de când am venit pe piață a crescut consumul de servicii spa. Dacă la un moment dat era pe undeva la 10% din populația orașului consumatoare de servicii de profil, acum sunt peste 20% cu doi sau trei jucători importanți pe piață.
Cred că ne îndreptăm deja spre 30%. În fiecare an am avut încasări superioare, știm că și la Schreiner e la fel. E extraordinar. Lumea se mișcă din ce în ce mai mult și nu cred că o să fie o problemă pentru noi un alt furnizor de servicii.”
”Casa Ema este copilul nostru”
Omul de afaceri nu pare dispus să renunțe la afacerea sa, fapt pentru care investește în continuare. Mai mult, proiectele sale sunt pe termen lung, chiar pentru următorii 15 ani.
“Casa EMA este copilul nostru și o să fie tot timpul afacera familiei. Avem planuri de extindere și nu am vrea să ne oprim. În termen lung, 10-15 ani, am vrea mai multe chestii, dar la Casa EMA nu o să renunțăm niciodată, având în vedere că e așa aproape de sufletul nostru. Nu vrem să ne rezumăm doar la ce o să facem acum, la investiția de acum. Are un orizont de construcție de trei ani. În trei ani o să înceapă să funcționeze. Undeva cam în cinci ani putem spune că o să meargă de la sine și o să fie mai puțin nevoie de aportul nostru ca administratori. Așa că nu știm ce se mai poate întâmpla sub egida Casa EMA.”
Mihai Oprea este el însuși un pasionat de sport. Practică tenis de câmp, despre care spune că îl relaxează și îl enervează în același timp. De asemenea, este membru al formației rock 7 Pași.
Ana Ștefănel
Adrian Linca
Ultimele comentarii