VIDEO, fotbal: Bistrițenii noștri, mai buni decât bistrițenii lor! Someșul Dej – Gloria 1-2

După o victorie fără drept de apel în turul campionatului (5-3), Gloria a câștigat și returul cu Someșul Dej (2-1), contând pentru etapa a 13-a din Liga a treia. Pe un teren destul de prost, aflat la 10 kilometri de Dej, în Vad, bistrițenii lui Dan Matei au fost mai buni decât cei ai lui Alpar Meszaroș, conduși din apărare de Sergiu Costin.

Gloria a deschis scorul în minutul 24 prin juniorul Răzvan Sulici, cu un voleu din unghi, la colțul lung. Scorul putea crește repede la 2-0, dacă arbitrul întâlnirii vedea un fault evident în careul gazdelor, la o ieșire întârziată a portarului Negrea. Totuși, ai noștri au intrat la pauză cu două goluri în avantaj, după ce veteranul Andrei Enescu a speculat, în minutul 45, o ieșire hazardată a portarului în afara careului.

În partea secundă, Gloria a încercat să conserve victoria și a reușit, chiar dacă a jucat în ultimul sfert de oră cu un om în minus, Trifan fiind eliminat la al doilea avertisment. Scorul era 2-1 din minutul 52, după ce dejenii reușiseră să marcheze din penalty, prin Codoban, la un fault în careu.

Cu Albuț, Enescu, Nalați și Curtuiuș aruncând în joc experiență și valoare, dar și cu entuziasm mult și poftă de joc din partea celor tineri,  Gloria a arătat mai bine decât adversara ei. Adversară ce a aliniat mulți bistrițeni, însă doar Costin și Maxin s-au ridicat de data aceasta la nivelul meciului.

”Cunoșteam bine adversarul, știam ce calități are. Știam și că vom juca pe un teren destul de greu și am încercat să-i batem cu armele lor, adică pe un joc direct, fără prea multe atingeri și pase. Mă bucur că ne-a ieșit, că am rezistat în 10 pe final, că am adus acasă cele 3 puncte”, spune antrenorul Dănuț Matei, cel care a pregătit foarte bine această partidă.

În urma acestui rezultat, Gloria urcă un loc în clasament. E acum pe 4, la 3 puncte de podium și la 5 de locul 2, care duce la barajele pentru liga a doua. Va juca în etapa următoare acasă, cu Luceafărul Oradea, codașa clasamentului, sâmbătă 3 aprilie, când e programat și derby-ul primelor două clasate, Baia Mare – Zalău.

Gloria: Albuț, Meșter, Bălan, Potra, Chirlejan, Vărărean, Nalați, Enescu, Sulici, Trifan, Curtuiuș. Au mai intrat: Runcan, Patca

Someșul: Negrea, Creciunesc, Costin Sg.,Toma, Negru, Nuţu Dobrea

Bucşă, Butta,Maxin, Visic

Au mai intrat: Brumă, Colţa, Hordouan, Popa

 | 2.540 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *