VIDEO: Cel mai iubit dintre gălățeni: Sergiu Costin

Vara lui 2006, antrenorii de la Gloria renunță extrem de ușor la el: “nu schimbă viteza, prea moale, subțire la jocul aerian”. Trebuia să ajungă în Israel, dar printr-un coplex de împrejurari ajunge la Galați. Deși nu a spus-o niciodată, ceva s-a rupt în el.

Final de an 2010. Gazeta Sporturilor atribuie premiile Top Gazeta: cel mai bun fundaș central, căpitanul echipei din Galați, Sergiu Costin. În patru ani la Oțelul, a devenit model pentru tinerii jucătorii, iar gălățenii l-au adoptat în totalitate.

Iată cum îl descrie un jurnalist local: “Cel mai proaspăt tătic din echipa de fotbal a Galațiului își adoarme pruncul cu dăruirea cu care își atacă adversarii pe gazon, diferența este că "durul" de pe teren se transformă acasă într”‘o entitate foarte prietenoasă……..Dacă pe teren, în fața atacanților adverși, oțelarul" originar din Bistrița, afișează mutra unui individ dur, acasă vedem un Sergiu moale precum o jucărie de pluș".

La Sergiu, valoarea fotbalistică este completată, în mod fericit, de un simț al măsurii (bunul simț) și al responsabilității, care ne obligă să-l îndrăgim necondiționat.

El a devenit, în patru ani, un model extrem de prețuit, pentru copiii Galațiului iar, pentru copiii Bistriței, un ilustru necunoscut.

Constantin Sava

         

 

 | 570 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *