Victorie cu scântei

Heniu Prundu-Bârgăului a învins în deplasare, la Mărișelu, pe Voința, la capătul unei meci cu scântei, cu reproșuri pentru arbitri, cu cinci goluri și cu două cartonașe roșii.

Filmul meciului.

Mărișelu deschide scorul foarte repede. În minutul 10, Muscar execută o lovitură liberă de la 25 de metri și deschide scorul. Oaspeții reintră repede în joc, la numai două minute Hipi reușind să egaleze. Bârgăul se dovedește a fi o echipă tare și continuă să atace. Al doilea gol avea să vină cu un minut înainte de pauză, fiind înscris de George Ruscău.

Echilibrul s-a rupt definitiv în minutul 56, când Muscar a primit al doilea galben și a fost eliminat. Heniu a controlat din acel moment partida și în minutul 68, apărarea gazdelor este făcută șah mat, Gavrilaș trimițând mingea în poarta unui Cămărășan la fel de uluit de ce se întâmplă. Cu un sfert de oră înainte de final, bârgăuanii beneficiază de un penalty, după un henț în careu. Valentin Ruscău trage la colțul din dreapta, însă Cămărășan scoate cu o intervenție senzațională. Cu două minute înainte de final, Halostă comite un henț stupid la mijlocul terenului, primește al doilea galben și este eliminat. Mărișelul se aruncă în disperare după egalare, Manolache înscrie pentru 3-2 în minutul 90, prea puțin însă pentru ca echipa sa să mai obțină ceva.

Jucătorul meciului.

George Ruscău a marcat golul doi al echipei sale cu un minut înainte de pauză, ducându-și practic echipa spre victorie. În plus, a alergat foarte mult, punând în dificultate fundașii adverși pe tot parcursul meciului. Un atacant foarte bun, fără fițe și muncitor. S-a aflat și în fața porții, dar a și coborât mult pentru a-și ajuta coechipierii de pe bandă.

Arbitraj.

Arbitrii au avut un meci foarte greu, fiind în permanență ținuți sub presiune de pe margine. Centralul a fost în permanență contestat de către oficialii gazdelor, dar și înjurat din tribune. Oricum, a arătat corect două eliminări, câte una de fiecare parte. N-a luat nici o decizie care să influențeze rezultatul meciului.

Atmosferă.

Pe o vreme destul de bună pentru fotbal, ținând cont că e luna noiembrie, cele două echipe au jucat în fața a doar câțiva spectatori. Meciul a fost destul de disputat, tensiunea din teren s-a simțit din plin timp de 90 de minute. Mai mult, spectatorii au contestat arbitrajul. La final, finanțatorul gazdelor, Vasile Brendea a izbucnit, ducându-se direct la arbitri pentru a le cere socoteală. Acesta a contestat și faptul că centralul a prelungit prea puțin repriza secundă. Nici observatorul partidei, Ioan Ureche, nu a scăpat de muștruluiala lui Brendea.

Șomotecan, fair-play la final

Aurelian Șomotecan a lipsit de la partida cu Heniu, absența sa văzându-se în teren, fiind practic decisivă. La finalul meciului, acesta a recunoscut că adversarii au fost mai buni. „Meciul nu l-au câștigat arbitrii, l-au câștigat jucătorii de la Bârgău. Au fost mai determinați, s-au dăruit și au obținut o victorie meritată. Noi am jucat foarte slab, am fost demoralizați. Se poate spune că s-a simțit și lipsa mea din teren, nu m-au simțit acolo în mijlocul apărării. Adversarii vin aici la noi să câștige, pe un teren bun, în fața unei echipe bune”, a declarat Șomotecan.

 | 186 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On