Victorie chinuită

– Voința Cetate a câștigat greu cu Heniu Prundu Bârgăului, deși a jucat cu un om în plus două treimi din timpul de joc

Voința Cetate nu-și găsește cadența în acest campionat, cu toate că are, poate, cel mai bun lot dintre toate competitoarele Ligii a 4-a. Duminica trecută, la Orhei, gruparea fraților Peica a trecut prin multe chinuri până să se aleagă cu cele 3 puncte. Voința a jucat din minutul 25 cu un om în plus, portarul celor din Prundu Bârgăului fiind eliminat la un fault ca ultim apărător asupra lui Gălușcă. Ba mai mult, oaspeții au rămas din prima repriză fără titularii de pe părțile laterale, L. Halostă și Gavriloaie părăsind terenul accidentați. Totuși, Heniu a reușit să egaleze, după ce Negrea deschisese scorul din penalty. Bârgăuanii s-au lăsat bătuți doar în minutul 85, când Recean a prins un șut frumos din afara careului, marcând pentru 2-1.

Filmul jocului.
Partida a început cu o ușoară dominare a gazdelor, însă prima mare ocazie au avut-o oaspeții, Năstase nereușind să-l învingă pe Ilieș din 6 metri. Cele mai controversate faze s-au petrecut între minutele 23 și 26. Mai întâi a scăpat Gălușcă singur spre poartă, a încercat să dribleze portarul și a fost faultat la marginea careului. Ștefănuți i-a arătat roșu portarului oaspete, care se afla în poziție de ultim apărător. Apoi, înlocuitorul lui Pop, portarul de rezervă Bistrean, a comis-o și el la fel, dar mai în marginea careului. Ștefănuți a arătat avertisment și 11 metri, transformat cu o scăriță de Negrea. Repriza s-a încheiat cu Gălușcă aproape de golul 2, însă a tras în bară din unghi și s-a fâstâcit în 6 metri.
În partea secundă, oaspeții au devenit mai curajoși, profitând și de lipsa de inspirație a gazdelor, care nu au știut să joace cu un om în plus. În minutul 80 Năstase a marcat golul egalării, cu capul, la un corner de pe dreapta. Cinci minute mai târziu, Recean a adus totuși victoria echipei din Cetate, cu un șut lângă bară, de la 20 de metri.

Atmosferă.
Spectatorii din Cetate au cam început să-și piardă răbdarea, așteptând jocuri mai bune ale echipei lor. Oamenii l-au cam blagoslovit pe antrenorul Adrian Florea, dar nu au avut nici un moment treabă cu adversarii sau cu arbitrii. Altfel, tribuna din Orhei s-a umplut din nou, destui spectatori alegând să-și petreacă după amiaza de duminică la un meci de fotbal.

Arbitraj.
A fost primul meci arbitrat de Claudiu Ștefănuți în Liga a 4-a, după scandalul de la Maieru, în care a ieșit bătut de pe teren. Singurul divizionar B din județul nostru a avut un meci destul de greu și la prima vedere am fost tentați să-i punem în cârcă destule greșeli. Însă, la rece, s-a dovedit că Ștefănuți a procedat bine la cele mai delicate faze ale partidei, când l-a dat afară pe portar și apoi când a dictat penalty.

Jucătorul meciului.
Recean a marcat golul de 3 puncte, dar a mai încercat de câteva ori poarta oaspeților, cu șuturi bune de la distanță. Știe bine jocul pe partea dreaptă și a vrut să demonstreze că a fost ținut pe nedrept pe bancă la meciul trecut, de la Livezile.

 | 101 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On