Viceprimarul Avram caută adversar din PDL

Viceprimarul Avram a practicat boxul în tinerețe și a fost vicecampion al Români-ei. De 20 de ani face politică, dar consideră boxul un sport mai corect decât lupta fără reguli din politică. La Cupa Bistriței, Avram a arbitrat câteva meciuri, iar la finalul galei a acordat un interviu pentru „Sportul bistrițean”:

Ați rămas aproape de box, un sport pe care l-ați practicat în tinerețe. Cât timp ați boxat?

Am început boxul de la 16 ani și am boxat vreo 60 de meciuri, la categoriile se-migrea și grea. Am fost vicecampion național, țin minte că la Brașov am cucerit titlul, dar nu mai știu exact în ce an. Medaliile și diplomele nu le mai am… e unul din regretele mele. Știu că le-am lăsat în grija cuiva, într-o cutie și ti-pul le-a aruncat; când am au-zit îmi venea să-l strâng de gât. De atunci nu am mai vorbit cu persoana respectivă… și acuma când mă gândesc mă enervez… erau toate amintiri-le mele din tinerețe în cutia aceea, cu poze, cu tot.

De ce ați renuntat la box?

Am fost obligat să renunt la sport pe la 20 de ani, din cauza unor probleme de sănătate, dar rămân alături de acest sport pe care l-am îndrăgit dintotdeauna. Acum arbitrez ocazional de fiecare dată când sunt invitat și mă bucur că la Bistrița au început sa se organizeze gale de box.

Unde e mai greu, în ring sau în politică?

Lupta în ring e mai corectă decât în politică. În ring, regulile sunt clare; poli-tica e mai perversă, cu lovituri „sub centură”.

Cu cine ați dori să aveți un meci de box, mâine să zicem?

Aș vrea să am un meci cu un lider local al PDL… mare în județ, unu”™ înalt așa cam ca și mine. No, cu ăla m-aș bate cu o mână legată la spate… să-l vadă toată Bistrița. Nu-i spun numele dar se știe el cine e… (râde).

 | 202 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On