Vettel își ia revanșa ”“ Button doar poziția a șasea

Duminică, 21 iunie ”“ Anglia, Silverstone:

Pe una din pistele ce au scris istoria F1, Anglia – Silverstone, englezii n-au prea avut drept la replică în fața celor de la RBR Renault. Vettel, cel care își dorea sigur revanșa după circuitul din Spania, unde plecase tot primul, dar pierduse în fața lui Button (Brawn GP) după primele trei curbe, a ocupat prima poziție pe grilă după niște calificări ce demonstrau forța monopostului RBR. Doar R. Barrichello a reușit să se intercaleze între cele două monoposturi Red Bull, Webber reușind a treia poziție pe grilă, urmat de Trulli (Toyota), Nacajima (Williams), Button (Brawn GP), Rosberg (Williams), Glock (Toyota) și Raikkonen (Ferrari).

Cursa, aparent monotonă, a presupus dueluri ce au arătat o mașină Brawn GP ce poate fi și mediocră. În plus, doar F. Alonso (Renault) și L. Hamilton (McLaren Mercedes) au ținut atenția spectatorilor trează, prin ture neîntrerupte în care au încercat să-și depășească adversarii direcți.

La finish, cele două RBR-uri au ocupat primele poziții, urmați în 5 secunde de Barrichello, Massa, Rosberg, Button și Trulli. Ultimul punct a revenit lui Raikkonen, care parcă n-ar mai avea nici o șansă de a scăpa de mediocritatea mijlocului de clasament.

Cu cele 10 puncte dobândite în Anglia, Sebastien Vettel s-a apropiat la doar 2 puncte de Barrichello, dar 25 de puncte îl despart de Button, care parcă duminică s-a lăsat intimidat de propriii fani. La echipe, Brawn GP conduce detașat cu 105 puncte, urmată de RBR Renault cu 74,5 puncte, Toyota cu 34,5, Ferrari cu 26, Williams cu 15,5 și McLaren cu 13 puncte.

La jumătatea sa, campionatul pare relansat: un britanic și un german se duelează. Forța istoriei F1 cu puterea psihicului german ”“ așa cum e și normal să fie!

 | 204 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On