Veste bună pentru sportul mic și amatori: Se permit testele rapide! Vezi cum stăm cu liga a 4-a

Campionatele de juniori, Liga a 4-a, sezonul de fotbal pe teren sintetic și alte competiții sportive oprite în pandemie s-ar putea relua în scurt timp în urma unui ordin comun semnat ieri între Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, și Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

S-a decis astfel că se va permite folosirea testelor rapide bazate pe detecția de antigen.

Ordinul comun nr. 197/462/2021 urmează să fie publicat cu celeritate în Monitorul Oficial al României, Partea I, intrând în vigoare la data publicării sale.

”Prin semnarea acestui ordin, Ministerul Tineretului și Sportului se aliniază la reglementările în materie ale Ministerului Sănătății, făcând activitatea sportivă mai accesibilă, inclusiv pentru amatori, și ușurând presiunea financiară care genera constrângeri și dificultăți în lumea sportului”, scrie pe pagina oficială a MTS.

Liga a 4-a bistrițeană a fost întreruptă anul trecut și nu s-a stabilit campioana ediției trecute.

Președintele AJF Dan Jiga spune că acest ordin comun al celor două ministere aduce o rază de speranță, dar e de urmărit cum se va putea pune în practică.

”Așteptăm publicarea ordinului în Monitorul Oficial și protocolul de aplicare. Nu-mi dau seama cum se va proceda concret cu aceste teste, când și cine la va face, cât vor fi valabile și multe alte amănunte. În orice caz trebuia luată o decizie. Stăm de prea multă vreme. Și ne gândeam să mergem și să jucăm în Kaufland, că acolo e voie”, zice Jiga, cu ironie.

El are speranța că se vor găsi măcar 12 echipe de liga a 4-a cu care să înceapă ediția 2020-2021. ”Am putea s-o întindem până în august, avem acceptul federației pentru ca barajele să se desfășoare la sfârșitul verii”, mai spune președintele AJF.

 | 390 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. Va fi greu pentru AJFBN să organizeze un minicampionat, în decurs de o lună; să desemneze campioana județului pentru participarea la jocurile de baraj.
    Îmi amintesc că în vara anului trecut doar Bistrița-Nasaud, Mehedinți și Tulcea au înghețat total competițiile!

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *