Vasile Jimboreanu, despre sportul bistritean de altădată: Marius Viorel Negrea, mereu alergător!

Văzut ca trecător pe stradă impune atenției celor ce trec pe lȃngă el, deși nu el caută aceasta. Nici nu se gȃndește la o te miri ce concurență. Dar, linia structurii sale fizice impune aceasta. ÈŠn consecință, cunoscătorii È‹n materie, È‹și dau repede seama că respectivul trecător trebuie că a făcut sport și, poate, È‹ncă mai face.

 

Stăpȃnul curselor de fond.

 

Faptul că, mai È‹ntȃi, ca elev al Școlii generale nr. 1, este selectat ca sportiv – atlet și legitimat la LPS Bistrița, iar după doi ani este cuprins È‹n lotul juniorilor Centrului Olimpic de la Craiova, singura unitate de acest gen din țară, argumentează talentul de atlet al lui Marius, el confirmȃnd aceasta, È‹n aproape fiecare concurs și reuniune atletică la care a luat parte – ca junior și senior – pȃnă È‹n 1996, acum È‹ntrerupȃnd activitatea competițională, odată cu plecarea sa È‹n Austria.

Odată legitimat, È‹n 1986, timp de 10 ani se impune È‹n cursele È‹n care s-a specializat – fond și semifond – È‹ncepȃnd cu neuitata fază municipală a crosului școlar pe care o cȃștigă, reprezentȃnd Școala gen. nr. 1 și terminȃnd cu locul III la CN de sală Tineret (București, 11 februarie 1996), È‹n proba de 3000m.

Cu alte cuvinte, 10 ani a devenit stăpȃnul celor 2 probe È‹n atletismul romȃnesc reușind să adune È‹n zestrea sa sportivă 8 titluri naționale, 3 titluri balcanice (È‹n postura de component al echipei Romȃniei, la care a mai adăugat nenumărate trofee la diverse reuniuni atletice din țară și străinătate, fiind prezent pe piste ale stadioanelor din majoritatea țărilor Europei, mai adăugȃnd și prezența la CM de la Budapesta.

 

Viața-n continuă alergare

 

Plecarea È‹n Austria, unde lucra și tatăl său, nu-l rupe total de sport, mai aleargă la Klangerfurt, È‹n cadrul clubului de aici L.V.Kornten nu È‹nsă pentru performanță, trebuind să suporte necazurile pricinuite de o mai veche accidentare la coloană.

2003 este anul reÈ‹ntoarcerii sale È‹n țară, acasă la Bistrița. Are 28 de ani. Cunoscătorii săi din lumea sportivă se așteptau să-l revadă alergȃnd, antrenȃndu-se pe pista stadionului, ca pe vremuri.

Din păcate, el nu a mai fost văzut pe pista de atletism. Dar aceasta nu a È‹nsemnat că s-a oprit din alergare, ba, dimpotrivă, poate acum aleargă mai mult. Un alt fel de alergătură. O alergătură făcută È‹n mers și acoperind distanțe nemăsurate. Nu standarde de 3000 m, 5000 m sau 8000 m, iar parcurgerea lor neÈ‹nsemnȃnd niciun trofeu sau titlu olimpic, mondial, european, balcanic, ori național.

Parcurgerea acestor curse, de o natură aparte, are totuși un scop și È‹ncă determinant pentru el și familia sa: este cursa dată de concurența competițională, pe plan intern, național și chiar internațional È‹n care se află acum el È‹n postură de manager al firmei sale, Consult Imobil SRL, care È‹n acest an È‹mplinește 10 ani, iar el,  È‹n 26 octombrie, face 38 de ani. La mulți ani, Marius!

La mulți ani familiei și firmei tale, iar ție, È‹n continuare să ai parte de È‹ntȃietate È‹n cotidiana alergătură pe pista concurenței sociale!

 

Carte de vizită

 

26 octombrie 1975, la Bistrița se naște Marius Viorel È‹n familia Valentina și Ioan Negrea. Nașterea surorii sale Alina (1979) face din Marius fiul cel mare al familiei.

1982-1990, face clasele I-VIII continuȃnd clasele liceale la LPS Bistrița. Din anul III de liceu se transferă la Craiova, fiind cooptat la Centrul Olimpic de pregătire a juniorilor atleți, terminȃnd liceul „Matei Basarab” È‹n 1994.

ÈŠncepe, fără frecvență, cursurile ICEF București, le È‹ntrerupe plecȃnd cȃțiva ani È‹n străinătate (Austria). La È‹ntoarcere, schimbă profilul facultății – de la sport la management, absolvind È‹n 2008 Facultatea de Științe Economice, secția Administrarea afacerilor, din cadrul Universității de Vest Vasile Goldiș.

Ca elev, practică atletismul, impunȃndu-se foarte repede, ca un real talent pregătit, la È‹nceput, de antrenorul Șandor Iosif, care È‹l legitimează È‹n 1986 la CSS Bistrița, apoi de Dragoș Mihali la CSM Bistrița, la Craiova de Natalia Mărășescu, iar la loturile naționale de Bură Ioan, Constantin Nourescu și Veliciu Ioan.

Devine specialist È‹n probele de semifond și fond (3000 m și 5000 m).

ÈŠn urma rezultatelor sale, de două ori este inclus È‹n clasamentul celor mai buni 10 sportivi din BN.

La È‹ntoarcerea din străinătate, 2003, Marius pune bazele unei afaceri proprii, È‹nființȃnd  „Consult Imobil SRL”, ce-și are sediul È‹n Bistrița, str. A. Mureșanu, nr.6.

Foto 1 – Marius Negrea

Foto 2 – Marius (3245) È‹n plină cursă spre titlul național

Foto 3 – Marius managerul.

Vasile Jimboreanu


 | 3.165 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *