Vamos, “Coșu”! Unul dintre cei mai cunoscuți fotbaliști bistrițeni părăsește județul!

Ionel Coșneac, a acceptat o nouă provocare în cariera sa, părăsind pentru prima dată județul și semnând cu formația FC Lăpușul Târgu Lăpuș. Împreună cu un alt jucător bistrițean, Sebi Rus, vor încerca să promoveze cea mai bună echipă din județul Maramureș în liga a treia.

Ionel Cosneac, “Coșu”, cum îl știe tribuna, s-a născut la Lechința și de mic copil a iubit, mai presus de orice, sportul rege. La vârsta de 10 ani începe fotbalul la Gloria, sub îndrumarea lui Ion Nicolae, dar cum nu i-a plăcut niciodată să fie supus regulilor stricte, pleacă repede, și preferă să bată mingea după propriile sale reguli, în spatele blocurilor.

Debutează la 21 de ani la seniori, la Lechinta. Apoi, urmează un adevărat tur de forță prin județ, în cariera sa mai numărându-se echipe ca Năsăud, Cetate, Feldru, Livezile, Telciu și Dumitra. Pe unde a trecut, și-a lăsat mereu amprenta, fiind greu uitat de către fani.

Șase campionate județene, două Cupe ale României, sunt trofeele sale cele mai dragi, în plus se mai adaugă și evoluțiile sale din fotbalul pe sintetic, unde a reușit să ajungă până la Naționala României, bifând 3 selecții.

 

 

 | 6.827 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. Felicitari Dandalau. .Cel mai tare din judet si nu numai. .Tot respectul pentru tine

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *