Vă mai amintiți de Ilie Lazăr! Are o propunere interesantă! Vezi golul lui cu Fiorentina!

Ilie Lazăr e al doilea marcator din istoria Gloriei în prima divizie, după Cristian Coroian. Are 54 de goluri marcate în 154 de meciuri jucate între anii 1992-1998. Această perioadă a fost cea mai prolifică pentru Gloria în cupele europene. 

Atacantul adus de la CFR a marcat unicul gol al bistrițenilor în dubla cu Fiorentina, cea mai importantă confruntare a fotbalului bistrițean. În 16 septembrie 1996, a deschis scorul în partida de la Bistrița, prima în nocturnă din toate timpurile. Gloria a terminat la egalitate, 1-1, Batistuta egalând în repriza secundă. În retur, bistrițenii au pierdut cu 1-0, dar au fost la un pas de prelungiri, după ce Titi Voica a ratat o mare ocazie pe final.

Ilie Lazăr are acum 47 de ani și e profesor de educașie fizică în județul Cluj. A venit la înmormântarea lui Vasile Moga și a fost foarte afectat de cele întâmplate. "Dumnezeu cel Bun și Milostiv să-l ierte și să-i odihnească sufletul celui care a fost un mare fotbalist și un caracter deosebit Ică Moga. Sincere condoleanțe familiei din partea "fraților" mai mici Ilie lază, Ioan Miszti și a fostului antrenor și formator de la CFR, "tatăl adoptiv" a lui Ică Moga, Nae Chișu", ne-a transmis Lazăr.

Acesta are și o propunere foarte inteesantă. Un memorial "Vasile Moga" oraganizat în fiecare an și la care să participe generațiile 80 și 90 ale fotbalului bistrițean. "Acest Memorial să fie al aducerii aminte pentru a-i cinsti și comemora pe toți oamenii frumoși care au trecut pe la Gloria Bistrița", mai spune Ilie Lazăr.

Adrian Linca

 | 3.554 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *