Urmează juniorii

Urmează juniorii

Probabil cel mai iubit antrenor pe care l-a avut Gloria în istoria sa, Ioan Ovidiu Sabău a realizat, fără discuție, multe la Bistrița. Ceea ce unii credeau imposibil acesta a realizat în nici doi ani de zile. Verdele crud al ierbii luminat de nocturnă va da cu siguranță un aer occidental la începerea campionatului. Apoi terenul de antrenament arată că Gloria are ceva ce nici nu îndrăzneam să visăm, o bază sportivă. Planurile Moțului par a nu se opri aici. Avem infrastructură, dar mai avem nevoie de ceva. Esențial, aș spune eu. Ați ghicit, e vorba de jucători. Și nu de jucători aduși de știu eu unde, ci de jucători bistrițeni. Mai exact de juniori promovați la echipa mare.

Anticipând, am putea spune că acesta ar fi următorul pas. Argumente care să susțină supoziția ar fi multe. Primul e acela că juniorii Gloriei au reușit o mare performanță anul acesta. Dar mai important e că performanțele se văd până la cel mai înalt nivel. La ultima conferință de presă, Sabău a venit însoțit de Valer Someșan, șeful centrului de copii și juniori, întărindu-ne convingerea că se va realiza într-adevăr o bază sportivă pentru viitorul Gloriei. Paradoxal, dar poate normal la noi, întâi apar rezultatele și abia apoi fundamentul. Dar să crești în condițiile astea, care știm cu toții că au existat în ultimii ani, o echipă și să ai cinci jucători convocați la lot, e o mare performanță și arată că se poate.

Poate nu vom ajunge niciodată la nivelul marilor cluburi, cu sute de terenuri de antrenament și cu zeci de antrenori pentru copii și juniori, poate nu vom pune niciodată la punct un sistem olandez de șlefuire de talente. Dar cred că vom face importante progrese și în ceea ce privește infrastructura la nivelul celor care vin cu părinții de mână la teren și visează să ajungă fotbaliști. Cine nu crede să meargă să vadă ce s-a făcut pe stadion într-un timp atât de scurt!

 | 136 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On