Un bistrițean remarcat la Premiile „Ioan

Gelu Măgherușan, un bistrițean care îndrăgește arta fotografică, a câștigat marele premiu la secțiunea „Fotografia săptămânii” în cadrul „Premiilor Ioan Chirilă”

Colaborator al săptămânalului „Sportul bistrițean”, realizator al multora dintre cadrele cele mai reușite din această publicație, Măgherușan este și un mare iubitor de sport. El a intrat în concurs cu o fotografie realizată pe pietonal, cu un copil la bustul gol, ținând o minge de fotbal în mână.

La sfârșitul unei campanii care a durat mai multe săptămâni, fotografia bistrițeanului a fost aleasă prima de către Cristi Preda și Alex Gâlmeanu, doi dintre cei mai reprezentativi și mai bine cotați artiști fotografi ai momentului.

Concursul s-a adresat celor care, deși nu lucrează într-o redacție, sunt pasionați de fotografia sportivă. Deși nu au echipament profesionist sau acces privilegiat la competiții, reușesc să suprindă sportul, dincolo de definiția sa clasică.

Premiile Ioan Chirilă sunt acordate anual, de către Fundația artEST, celor mai buni jurnaliști de sport din țară, ca un omagiu adus celui mai mare gazetar și scriitor de literatură sportivă din România.

Concursul se adresează tuturor gazetarilor de sport, indiferent de forma de exprimare a acestora (presă scrisă, televiziune, radio, agenții de presă etc.), de aria de acoperire (presă națională, regională, locală etc.), de frecvența apariției (presă cotidiană, săptămânală, lunară etc.) ori de specializarea acesteia (presă generală ori de specialitate).

 | 97 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On