ULUITOR: Dan Onigoae, tânărul care sculptează trupuri! A schimbat viața a sute de oameni!

Dan Onigoae este un tânăr din Năsăud care a făcut din sport un stil de viață. Fost handbalist în Spania, Dan s-a reprofilat pe fitness. A terminat facultatea de Sport, este instructor de fitness acreditat internațional și are și un MasterClass de tehnician nutriționist. A ajutat sute de oameni să ajungă la forma fizică dorită.

Stilul de viață sănătos l-a caracterizat întotdeauna pe Dan. De mic a practicat sporturi, începând cu fotbalul. Apoi, a jucat handbal la o echipă din Spania, KeyMare Almeria juniori, timp de doi ani. Revenind în țară, a realizat că cea mai mare pasiune a sa este în continuare sportul și s-a specializat în domeniu.

«Din 2010 am început să practic fitness, până în prezent. Sportul mi-a schimbat foarte mult modul de viață. Mi-a oferit educație, disciplină, sănătate, ambiție și puterea de a nu renunța niciodată la ceea ce îmi doresc. Indiferent cât de mult mă va încerca viața, nu o să renunț niciodată la mișcare. Îi cunosc proprietățile, știu cât de important și eficient este pentru sănătatea mea. De asta fac sport în fiecare zi. Momentan, lucrez la o sală de fitness din Cluj-Napoca, cam 8-9 ore pe zi ca instructor de clase și PT», a declarat Dan pentru sportulbistritean.ro.

A schimbat viața a sute de oameni

MasterClassul în nutriție l-a făcut pe Dan unul dintre cei mai apreciați oameni în domeniul său. După multă muncă și documentare, reușește să transforme oamenii în doar câteva luni. Cei care doresc să aibă un corp sculptat, pot să apeleze cu încredere la el, fiind un profesionist. A explicat pentru sportulbistritean.ro și ce rol are nutriția în viața noastră:

«Nutriția este importantă în primul rând pentru buna funcționare a organismului. În al doilea rând este importantă pentru diminuarea stratului adipos sau creșterea în greutate. Recomand persoanelor care vor un corp atletic, cu un strat de grăsime cât mai subțire, să nu mai consume nimic procesat din magazin, să renunțe la tot ceea ce înseamnă fast-food, junk-food, patiserii, sucuri de orice fel. Garantez că o să își atingă obiectivele în următoarele luni. Bineînțeles, procesul se accelerează dacă adăugăm minim 40 minute de mișcare zilnic».

După ce a transformat viața a sute de oameni, Dan spune că satisfacțiile celor care îi cer ajutorul sunt și satisfacțiile lui, asta motivându-l să continue și să se perfecționeze: «Cea mai importantă e partea genetică. În unele cazuri forma fizică ideală se obține mai repede decât la alte persoane, care nu sunt atât de înzestrate genetic. În orice caz, este nevoie de multă muncă în sala de sport și dedicare 24 din 24».

Cât de scump e să mănânci sănătos

Foarte multe persoane sunt oprite în demersul lor de a mânca sănătos din cauza banilor. În lumea sportivilor circulă un mit cum că alimentația sănătoasă costă. Dan ne spune cum stau, de fapt, lucrurile: «Adevărul este undeva la mijloc. Dar, multă lume când trebuie să facă schimbarea și să treacă la o alimentație sănătoasă, preferă să dea vina pe prețul mare al alimentelor bogate în nutrienți. Chiar dacă ar plăti mai mult pe mâncarea sănătoasă, câștigul este mult mai mare în timp».

Un profesionist în domeniu, ne spune că nici măcar munca sedentară nu este un impediment. Din contră, sfătuiește persoanele care lucrează într-un birou să meargă cât mai mult pe jos și să nu renunțe la mișcare, măcar 40 minute pe zi.

Multiplu campion la Bodybuilding

Dan Onigoae are la activ 12 participări la concursuri de bodybuilding. Cele mai importante premii:

– de două ori vicecampion național

– vicecampion balcanic

– campion Cupa României

– de două ori vicecampion Cupa României

– campion Cupa Federației

– vicecampion Cupa Federației

Se simte cel mai bine în sala de sport și niciodată nu caută scuze: «Dacă la vârsta asta nu trag de mine, nu fructific fiecare posibilitate, nu profit de fiecare secundă pentru a ajunge acolo unde îmi doresc, atunci când?»

În prezent, Dan lucrează în Cluj-Napoca, acolo unde și-a deschis și o afacere strâns legată de modul său de viață. FitMeals este un proiect care își propune să ofere oamenilor care doresc să mănânce sănătos posibilitatea să o facă oriunde s-ar afla în Cluj-Napoca. Meniul este personalizat și conceput chiar de Dan, tehnician nutriționist. Mai multe detalii, aici: fitmeals.ro

Dan Onigoae are și o pagina de Facebook unde poate fi urmărit pentru diverse sfaturi, dar și pentru a fi susținut în activitatea sa: https://www.facebook.com/donfit/

Ana Ștefănel


 | 811 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *