Să nu ne uităm valorile! Șapte ani fără antrenorul Lucian Cotfas!

Astăzi se împlinesc 7 ani de când a plecat dintre noi antrenorul bistrițean de sanie Lucian Cotfas. A murit de cancer, la 55 de ani, când mai avea multe de făcut în sportul pe care l-a ținut în viață la CSM Bistrița, chiar dacă nu a avut aici condiții favorabile pentru practicarea lui.

Lucian Cotfas a fost un exemplu de profesionalism, pasiune și dăruire, fiind unul dintre cei mai apreciați antrenori de sanie din România, participant la două ediții ale Jocurilor Olimpice, Torino și Vancouver. Cele mai mari performanțe în calitate de tehnician atât la Bistrița cât și la lotul național le-a obținut cu două dintre sportivele sale, Denisa Secheli și Gabriela Iacab, care au prins câte o etapă de Cupă Mondială.

A fost singurul care a avut curajul să încerce pista de sanie și bob de la Piatra Fântânele, construită doar în proporție de 40 la sută înainte de 90 și nefinalizată niciodată. Dezamăgit că pista nu era ce trebuia, a continuat să-și antreneze sportivii în țară și în străinătate. În paralel, a inventat o instalație pentru starturi cu sănii pe role, cu ajutorul căreia s-a desfășurat un campionat național în plină vară.

Dumnezeu să-l odihnească în liniște!

 | 3.820 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *