Ueeec! Ce comentatori oribili are Olimpiada!

Spectacolul total al Jocurilor Olimpice e umbrit de comentariile crainicilor de pe Eurosport și TVR. Asta este concluzia multora dintre cei care urmă-resc grandiosul eveniment. Din cauza lipsei de profesionalism a celor care se aud la TV, a nepriceperii și a ignoranței de care dau dovadă, jocurile își pierd din farmec. Avalanșele de date pur tehnice, neambalate atrăgător, citite de-a valma de pe internet, alungă telespectatorii din fața televizoarelor. O cursă de bia-
tlon, un concurs de sărituri sau chiar o probă de schi alpin la cel mai înalt nivel n-au cum să nu vrăjească un om apropiat de sport decât dacă sunt commentate prost, monoton, plictisitor. Nu mai vorbesc de alte sporturi relativ noi, cum ar fi probele speciale de schi, snowboard, curling sau skeleton.

Lipsa informațiilor despre
sportivii români, a ideilor clare, concise, despre regulamentele probelor din concurs și multe altele fac din această Olimpiadă una neatrăgătoare tocmai din cauza oamenilor care o comentează. De pildă, nu e posibil să n-o amintești decât în treacăt și cu o jumătate de gură pe Mihaela Purdea, a doua biatlonistă din lotul Româ-niei, într-o cursă remarcabilă pentru ea și pentru nivelul biatlonului românesc. Sau să nu știi să-i pronunți numele lui Petrică Hogiu, să nu ai nici măcar un minim de informații despre reprezentantul României în proba de coborâre sau să nu pomenești de românca de la schi fond. În frunte cu kanalistul Cosmin Cernat, comentatorii români ai Olimpiadei sunt jal-nici, ba chiar exasperanți de multe ori. Netalentați nici în ale sportului, dar nici în tainele jurnalisticii, oamenii care vorbesc peste imaginile magnifice de la Vancouver ar trebui amendați pentru tulburarea liniștii publice.

 | 141 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On