Twitch vine la pachet cu popularitatea sa

Fondată în 2011, platforma Twitch a devenit liderul pieței jocurilor video pentru streaming. Apărută inițial ca diviziune a plarformei Justin.tv, aceasta a crescut rapid în popularitate datorită conținutului de jocuri transmis în direct.

Principalul motiv pentru care Twitch este atât de populară ar fi faptul că, spre deosebire de alți concurenți, precum Facebook și Youtube, este dedicată exclusiv transmisiei live și a construit o comunitate pasionată și loială. Mulți jucători de top au aderat chiar după punctul de start și nu au găsit niciun motiv pentru a se detașa pe parcurs.

Twitch este platforma de bază pentru pokerul online pentru menținerea publicului actual, dar și pentru atragerea unui altuia nou. De la provocări spectaculoase, la programe zilnice de streaming și o gamă largă de evenimente online, pokerul continuă să alimenteze platforma cu nenumărate tipuri de resurse.

Twitch a schimbat, aproape de unul singur, cursul industriei jocurilor de cazinou. Jucătorii pot afla acum despre jocurile pe care le iubesc de la experți în timp real, în timp ce dezvoltatorii și cercetătorii pot aduna informații și feedback utile. Faptul că are atât de multe avantaje a făcut un fel de click în mintea multor jucători, aceștia realizând că drumul profesional poate lua o întorsătură cu totul nouă. O poveste interesantă este cea a lui David Kaye, jucător profesionist de poker, care a început să creeze conținut de poker pentru Twitch și YouTube ca proiect part-time, în timp ce lucra ca analist de date. Odată cu trecerea timpului, a transformat în normă întreagă ceea ce îi plăcea cel mai mult: să joace poker și să-l distribuie pe această platformă înfloritoare. A creat o comunitate prietenoasă, care rămâne deschisă potențialilor noi aderenți.

Twitch are deja un număr mare de utilizatori, iar acest lucru îl face și mai popular. Platforma găzduiește cea mai mare varietate de creatori și categorii, de departe, facilitând spectatorilor să găsească tipul de conținut pe care doresc să-l vizioneze. După achiziția de către Amazon, a fost introdus și pachetul Twitch Prime, care se numește acum Prime Gaming. Acest abonament oferă membrilor Prime posibilitatea de a se abona gratuit la creatorii lor preferați.

Majoritatea fanilor Twitch nu accesează YouTube sau Facebook pentru a viziona fluxuri de jocuri în direct, deoarece au făcut eforturi uriașe pentru a promova „casa” ca un loc pentru transmiterea de jocuri în direct. Facebook este pentru rețelele sociale, YouTube este pentru conținut prefabricat, iar Twitch este pentru streaming. Deoarece este axat pe crearea de streaming și pe nimic altceva, experiența este la standarde înalte, iar navigarea nu are niciun cusur.

Un alt lucru minunat despre Twitch este că transmite aproape orice competiție e-sport pe care cineva și-o poate imagina. De la Fortnite, la Madden, ori League of Legends, totul poate fi găsit pe Twitch. Chiar și micile turnee pentru jocurile de smartphone sunt transmise aici. Unele dintre evenimentele mari au sute de mii de spectatori care se conectează pe acest hub pentru a urmări concurenții. Deoarece streamul este live, poate fi observată și reacția streamerului la ceea ce comentează cel care decide să interacționeze. Dacă postezi ceva amuzant sau interesant, reacțiile pot fi observate în timp real. Acest lucru este grozav pentru că se creează senzația de conversație reală. În fluxurile mai mici, se vor crea și mai multe oportunități de a vorbi cu streamerii și reciproc, iar totul devine mai ușor de gestionat. Oamenii sunt avizi după interacțiuni, iar acest aspect contribuie mult la popularitate.

Ceea ce a început ca un efort antreprenorial al lui Justin Kan în 2007, a explodat dincolo de imaginația oricui. Potrivit Alexa, Twitch este site-ul numărul 33 din lume și numărul 16 în SUA. Comunitatea de jocuri speră ca această platformă să atingă o vârstă venerabilă, totul de dragul jocurilor în flux și a experiențelor live. Fanii de pe internet vor continua să se conecteze pentru a viziona videoclipuri, a participa la mici turnee și pentru a discuta cu alți spectatori pe fluxurile lor preferate. Cu o selecție atât de mare de streamuri live, ritmul alert nu pare să se diminueze nicicum. (P)

 | 162 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *