Turneu final de handbal la Bistrița după 25 de ani

Iuliu Crăciun are șansa să-și împlinească visul unei medalii de aur, tocmai la Bistrița, orașul nostru primind din partea Federației acceptul de a organiza ultimul act al Campionatului Național de handbal feminin – junioare I

25 de ani. Atât a așteptat orașul nostru pentru a fi din nou gazda unui turneu final de handbal feminin. Mai mult, acum avem și echipă care să ne reprezinte, pentru că acum 25 de ani am fost doar organizatori ai competiției. LPS Bistrița are toate șansele să cucerească prima medalie de aur la junioare I. Turneul va cuprinde 6 echipe, pe lângă echipa noastră jucând Mureșul Tg.-Mureș, LPS Slatina, CSS 2 Baia Mare, CSS Mediaș și CSS Bacău. Sala „Dorin Moruțan” a Liceului cu Program Sportiv va fi începând de astăzi probabil neîncăpătoare. Se va juca după sistemul fiecare cu fiecare. Echipa lui Iuliu Crăciun pleacă favorită, însă „în cărți” vor mai intra echipele din Slatina și Baia Mare, după cum crede chiar antrenorul Crăciun. Pentru LPS Bistrița vor juca Filipaș, Balogh, Joldeș, Oltean, Tetean, Trișcaș, Cadar, Ilieșiu, Dorhoi, Suciu, Rusu, Lorinț.


LPS Bistrița e favorită la medalia de aur. La ce echipă are și beneficiind de avantajul terenului propriu, are prima șansă. E bine pentru Bistrița și pentru iubitorii de handbal, dar îmi pare rău că nu sunt mai multe locuri în tribune, pentru că sala va fi arhiplină.

Ion Mocanu, antrenor HCMCSM Bistrița


Să sperăm că antrenorul Crăciun va reuși să câștige medalia de aur mult așteptată chiar la Bistrița. Eu cred că este unul dintre cei mai sufletiști și temperamentali antrenori de handbal din Bistrița și merită această medalie. Conducerea LPS îi va acorda tot sprijinul!

Dinu Onița, director adjunct LPS Bistrița

Iuliu Crăciun: „Vor fi mulți ochi în tribune, de la echipele de primă ligă!”

În sfârșit un turneu final la Bistrița. Sunteți optimist?

Mă bucur foarte tare. Aș fi vrut să fie așa și acum 25 de ani, dar atunci nu am avut echipă. Acum e foarte bine că jucăm în fața suporterilor. Suntem optimiști. E prima oară de când antrenez când turneul final se joacă doar cu 6 echipe și în acest sistem. Nu știm dacă acest lucru ne avantajează, însă pentru o echipă care își propune titlul poate să fie benefic, deoarece ar putea să ia medalia de aur și cu o eventuală înfrângere. Dacă se juca în sistem eliminatoriu, se putea prinde o zi proastă și se ducea totul de râpă.

Ce șanse credeți că avem?

În primul rând, consider că aici e „spuma”. Nu mă tem, însă ca valoare noi și Slatina ar trebui să avem întâietate. Mai este și Baia Mare, care poate produce surpriza, însă valoric nu este peste noi, nereușind în ultimii 6 ani să ne învingă decât o singură dată.

Vor fi fetele de la LPS în vizorul echipelor mari?

Nu știu cine vine, însă sunt convins că vor fi mulți ochi în tribune de la echipele de primă ligă. Pe noi nu ne interesează prea mult acest lucru, pentru că fetele mele au deja oferte rezolvate. Despre astea vom vorbi după turneu. Cu siguranță că fetele își vor demonstra încă o dată valoarea.

Vor mai pleca și alte fete la lotul național?

Cele de clasa a 12-a sunt deja și vor mai fi selecționate. Lorinț este ultima convocată și probabil că urmează și celelalte.

Nu regretați faptul că jocurile nu se dispută în Sala Polivalentă?

Nu. Mie îmi place foarte mult această sală, iar până acum nu am pierdut aici. Poate ne va purta noroc și de această dată în atingerea obiectivului. Nu vreau să dau un pronostic, decât după două zile. Cred că atunci pot să vă spun ce culoare va avea medalia noastră. Aștept cât mai mulți bistrițeni la meciurile noastre și știu că ei ne vor susține din nou, motiv pentru care, prin intermediul dumneavoastră, vreau să le mulțumesc.

 | 161 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On