Tinerii năsăudeni, pionieri ai Taekwondo-ului în Bistrița-Năsăud

 

La secția din Năsăud a Clubului Sportiv ILYO, s-au remarcat, în ultimii patru ani, mai mulți sportivi cu rezultate bune și foarte bune la competițiile naționale și internaționale. De altfel, Năsăudul a fost prima localitate din județ care a avut o secție de Taekwondo, înființată în 2008 de Marius Muti.

"Secția de Taekwondo de la Năsăud a fost susținutăde-a lungul timpului de Primăria orașului Năsăud, prin finanțări și premieri, domnul primar Dumitru Muresan fiind un înfocat susținător al tinerelor talente din clubul nostru. Dintre susținătorii clubului nostru au mai facut parte: Dorel Alexandru Coc, Steluța Viju, Ilie și Daiana Scurtu, Maria Dedea și Florin Pop", spune Marius Muti.

 Dintre sportivii de la secția din Năsăud s-au remarcat de-a lungul timpului la concursuri naționale și internationale îi amintim peSebastian Adrian Scurtu, Flavia Veronica Fries, Andreea Camelia Birnet, Doruț Vasile Nașcu, Maria Nașcu, Florina Bob, Maria Iuliana Vargoszki, Alina Gianina Gorci, Mihai Urdă, Andrei Pop, Maria Bindea, Ionel Bindea, Dragoș Cucos, Luminița Olariu, Alexandru Dedea, Viorel Urdă, Paul Marco Tomi, Alexandru Corăbean, Ervin Nicholas Bob, Talita Urdă, Ilie Scurtu, Horea Hadrian Timar, Andreea Gălățan, Victorița Cristuțan, Irinuca Cristuțan, Ștefănel Goarta, Marius Goarta, Loredana Goarta, Mihaela Timiș, Ioana Corăbean.

Antrenamentele din localitatea Năsăud se desfășoarăla sala de sport a Colegiului Național "George Coșbuc", în zilele de marți, orele 19.00-21.00, joi și sâmbătăde la orele 17.00-19.00.

"Conducerea Clubului Sportiv ILYO îndeamnă părinții să-și îndrume copiii spre acest minunat sport olimpic și artămarțialăin acelasi timp: TAEKWONDO W.T.F. Principiile după care se ghidează sportivii și instructorii Clubului Ilyo sunt unire, coeziune, omogenitate, integritate, legătură, solidaritate, fraternitate, indivizibilitate. Unitatea este principiul suprem regăsit în toate religiile lumii. Astfel, în budism,starea de cultivare spiritualăeste numita “Ilyo”. În starea “Ilyo” trupul și sufletul, corpul si mintea, spiritualul și substanța, “eu” și “tu” sunt unificate. Scopul Clubului Sportiv ILYO este acela de a ne îndruma săgăsim armonia dintre trup și suflet, pe de o parte, iar pe de alta parte de a ne face sătrăim în comuniune, unire, armonie unii cu ceilalti și toți împreunăcu Dumnezeu, lăsând la o parte toate gândurile materialiste, obsesiile, influentele externe, tot răul.", spune Marius Muti.

Augustin Danci

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 | 569 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *