Tenis de masă: Andreea Clapa și Daniel Dan, argint la Top 12 Juniori I!

 

Top 12 la tenis de masă, competiție rezervată juniorilor I s-a desfășurat, în perioada 02-03 februarie, la Câmpulung. Patru bistrițeni au participat la această competiție: Andreea Clapa și Arina Sîngeorzan, ambele legitimate la LPS-CSM, in competiția fetelor și Daniel Dan și Adrian Costea, legitimați la CSM Bistrița, în competiția băieților, sportivii fiind însoțiți de antrenorul Cristian Podar.

După prima zi a competiției, când fiecare sportiv a jucat nouă meciuri, în competiția fetelor bistrițencele se aflau pe locul trei, la egalitate de puncte cu încă două sportive, mai mult Andreea și Arina urmînd să joace împreună în ultimul lor joc. Ultimele două jocuri au adus pentru Andreea două victorii care au propulsat-o pe poziția a doua a clasamentului, cu opt victorii și trei înfrângeri, după cîștigătoarea Top 12 Cadete, ce s-a disputat săptămâna trecută la Bistrița, Adina Diaconu, de la CSS Slatina, care a produs marea surpriză a competiției, reușind victorii pe linie.

Arina a reușit, în ultima zi a competiției, o victorie, dar a fost învinsă în ultimul joc de Andreea, ocupând în final locul cinci, cu șapte victorii și patru înfrângeri.

În competiția băieților, după prima zi de concurs, Daniel Dan  împărțea prima poziție a clasamentului cu doi reprezentanți ai gazdelor, urmând ca a doua zi să-i întâlnească în joc direct pe ambii sportivi, iar Adrian Costea se afla la un punct în spatele celor trei. Dimineața nu a început bine pentru Daniel care a fost învins de Alin Spelbuș, dar a câștigat ultimul joc care i-a asigurat medalia de argint, cu nouă victorii și două înfrângeri. Adrian a reușit și el o victorie și o înfrângere, în ultima zi, terminând competiția pe locul patru cu opt victorii și trei înfrângeri.

Clasamente finale:

Fete

–          Locul I   Adina Diaconu – CSS Slatina  22 puncte

–          Locul II  Andreea Clapa – LPS-CSM Bistrița  19 puncte

–          Locul III Bernadett Balint – CSM Arad  19 puncte

Băieți

–          Locul I   Alin Spelbuș – CS Pristavu Câmpulung  21 puncte

–          Locul II  Daniel Dan – CSM Bistrița  20 puncte

–          Locul III Alexandru Manole – CS Pristavu Câmpulung  20 puncte

 

Cristian Podar, antrenor:”Sunt foarte mulțumit de rezultatele obținute, deși mi-aș fi dorit locul I pentru Daniel. Cea mai constantă, la această competiție a fost Arina, care a fost la un pas de obținerea medaliei de bronz, dar a pierdut ultimul joc împotriva lui Andreea”.

Leon Buhai / sportulbistritean.ro


 | 286 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *