Tenis de câmp: Tennis ELP și GST Bistrița, rivalitate totală și la Tenis 10!

La Bistrița, pe terenurile din Parcul Municipal, s-au desfășurat recent jocurile contând pentru Cupa Bistrița, turneu din cadrul circuitului Tenis 10.

La nivelul de joc ”portocaliu”, unde sunt înscriși copii până la 9 ani, a câștigat Maria Dull din Târgu Mureș, care l-a bătut în finală pe clujeanul Antoniu Chiciudean, formatul competiției nefăcând diferențiere între fete și băieți. În semifinale au ajuns bistrițenii de la Tennis Elp (antrenor Iulian Moga), Patricia Stanciu și Matia Boca.

La nivelul ” verde”, unde participă copii până în 10 ani, finala a fost bistrițeană. Paul Babițchi de la Tennis ELP a învins-o pe Carla Cucoli de la Grand Slam Tennis Club, într-un meci frumos, dar totuși între un băiat și o fată, între care există și o diferență de vârstă în favoarea primului. În semifinale, aceeși rivalitate, Tennis ELP (antrenori Iulian Moga, Valentin Rațiu) vs. GST (antrenori Cristi Pungovschi, Andra Coprean), ambele grupări bistrițene urcând pe podium prin Giulia Butnariu și Rebecca Miron.

În weekendul care vine, baza sportivă Grand Slam Tennis Club va fi cea care organizează un turneu de tenis 10.

 

Ce e conceptul tenis 10!

Conceptul tenis 10 se adresează copiilor până la 10 ani, într-un format special, adaptat vârstei lor. Din considerente care țin de capacitățile limitate de adaptare ale copiilor la rigorile tenisului practicat de adulți (determinate în special de diferențele de ordin fizic), Federația Internațională de Tenis (ITF) a introdus o serie de recomandări, care au la bază un cod al culorilor, corespunzător mai multor niveluri de joc.

Èšinând cont de vârsta și de abilitățile fiecăruia, pentru fiecare nivel există mingi mai grele sau mai ușoare, rachete mai lungi sau mai scurte și terenuri de joc mai mici sau mai mari. Astfel, de pildă, copiii nu se vor antrena și nu vor juca în competiții cu o minge normală, de culoare galbenă, pe un teren de dimensiuni standard. 

Și pentru că tenisul adevărat înseamnă competiție, Tenis10 stabilește, pentru fiecare sezon competițional, un calendar cu zeci de turnee în zeci de orașe din țară. Scopul acestora nu este însă acela de a încorona campioni sau de a stabili ierarhii, ci de a-i ajuta pe copiii cu vârsta până în 10 ani să deprindă strategia și tactica jocului. Concret, cu cât vor disputa mai multe meciuri, cu atât vor ajunge să cunoască mai multe despre tenis. 

 | 1.501 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *