Tenis de câmp: Finale spectaculoase la GST Trophy Bistrița! O jucătoare din Cehia a întors de la 1-5 în decisiv!

Radu Mihai Papoe de la Dinamo București și Nelly Knezkova din Cehia s-au impus în finalele de simplu ale primului turneu ITF organizat vreodată la Bistrița.

GST Trophy Bistrița 2019 s-a încheiat astăzi la Grand Slam Tennis Club, după 9 zile de meciuri care mai de care mai spectaculoase. Peste 120 de jucători sub 18 ani din Noua Zeelandă, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Japonia, Olanda, Serbia, Franţa, Ucraina, Rusia, Cehia, Slovacia, Turcia, Republica Moldova, Polonia, Bulgaria, Ungaria și România s-au luptat pentru punctele oferite de ITF, la acest turneu de gradul 4.

În finala masculină s-au întâlnit doi jucători români, unulde la Dinamo și celălalt de a Constanța, locurile 6 și 9 în clasamentul național al juniorilor mari.

Finala a fost adjudecată în două seturi de Papoe, cap de serie numărul 1, cu 7-5 6-1.

La feminin, Simona Ogescu de la Dinamo București, numărul 7 în România, a cedat finala în fața unei jucătoare mai tinere cu un an (2003), Nelly Knezkova din Cehia. Învingătoarea e pe locul 361 în lume la junioare și vine după un turneu câștigat acum două săptămâni în Suedia.

Mai stabilă psihic, ea a reușit să întoarcă meciul de la 1-5 în decisiv și să se impună cu 7-5.

La dublu masculin, a câștigat o pereche din Slovacia, Matei Galic/ Michal Novanscki, 7-6, 6-3 cu Mihai Papoe/ Dragoș Popenacă, ultimii fiind capi de serie numărul1.

La dublu feminin, favoritele s-au impus cu 6-1 0-6 (10-3), acestea fiind Ilinca Amariei și Beatrice Ciucă , ele învingând perechea Flavie Brugnone/ Anaelle Leclercq din Franța.

La finale au asistat și președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, prefectul Ovidiu Frenț, viceprimarul Cristian Niculae și secretarul de stat la Agricultură Sorin Roșu Mareș, care au oferit și premiile în cadrul festivității de final.

 

 | 1.991 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *