Tenis de câmp: Un argentinian și o timișoreancă s-au impus în turneul internațional de la Bistrița!

După 8 zile de tenis la un nivel cum rar se poate vedea în Bistrița, se știu câștigătorii turneului ITF numit Prebet Tennis Cup.

Competiția a făcut parte din seria ITF World Tennis Tour Juniors și a fost impecabil organizată de echipa Grand Slam Tennis Club.

S-a jucat la simplu și la dublu, masculin și feminin, cu sportivi sub 18 ani din 15 țări: SUA, Canada, Argentina, Franta, Italia, Slovacia, Turcia, Serbia, Belgia, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Rusia, Republica Moldova și România.

Tabloul principal a început marți și a fost destul de mult încurcat de ploaie. Cel mai important meci, finala masculină, s-a disputat astăzi în structura acoperită, din cauza apei de pe cele 3 terenuri în aer liber.

Au ajuns în ultimul meci al turneului doi jucători de mare valoare la acest nivel: Vlad Cristian Breazu din Târgoviște și Juan Manuel La Serna din Argentina.

Românul, al 4-lea favorit al turneului, a jucat excelent pe tot parcursul competiției și a ținut bine echilibrul finalei. După ce a pierdut primul set cu 7-5, l-a câștigat clar pe cel de-al doilea, 6-2, dar a fost dominat fizic în cel de-al treilea și a pierdut cu 6-2 în decisiv. Breazu a făcut 17 ani în decembrie, e pe locul 4 la Under 18 în România și pe 380 în lume.

De partea cealaltă, La Serna, clasat mai sus în ITF (nr. 217) e al 7-lea junior în Argentina și e mai tânîr cu aproape un an decât adversarul său din finală. Dar a arătat o pregătire fizică mai bună, bine antrenat pentru o serie de turnee pe care le-a început în Europa.

 

Finala fetelor n-a fost la fel de echilibrată. Favorita numărul 1, Alexia Todoni, a trecut repede de Ștefania Bojică, 6-2, 6-2. Cu un an mai mare decât adversara ei (17 față de 16 ani) timișoreanca Todoni e mai bine clasată și în topul național (3 față de 10)) și, evident, și în cel mondial (170 față de 320). Diferența de vârstă, experiență și valoare s-a văzut și în teren, Alexia intrând lejer în posesia trofeului oferit câștigătoarei.

La dublu, Luca Preda și Călin Știrbu s-au impus în finala cu favoriții Dragoș Cazacu, Ștefan Simeunovic (Canada), scor 6-0, 6-4. La dublu fete, Carmen Herea și Alexandra Iordache au reușit să se impună în fața perechii Mia Chudejova, Salma Drugdova, deși slovacele erau considerate favorite. Scor: 6-4, 7-5.

Așadar, un nou turneu internațional dus la capăt cu succes de cei de la Grand Slam Tennis Cup, un turneu cu pretenții, greu de organizat, în condiții speciale impuse de ITF.

 

 

 | 575 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *