Țeapă! Chiar dacă s-a votat favorabil în Consiliul Local, Primăria nu mai vrea să dea bani la handbal!

Țeapă! Chiar dacă s-a votat favorabil în Consiliul Local, Primăria nu mai vrea să dea bani la handbal!

În ședința de Consiliu Local de luna trecută, s-a votat în unanimitate  proiectul de hotărâre 132,  privind aprobarea susținerii financiare a CSM Bistrița pentru activitatea echipei de handbal feminin cu suma de 2.000.000 de lei.

Din păcate, secretarul municipiului Bistrița, Floare Gaftone, nu a dat aviz de legaliate acestei hotărâri, ce nu a fost contrasemnată nici de directorul economic Ioan Cincea. În acest moment, actele au ajuns la prefectură, de unde s-au cerut clarificări.

Situația aceasta pune în pericol bugetul echipei de handbal pentru acest sezon, buget proiectat pe participarea Consiliului Județean și a Primăriei, în aceeași măsură.

Până acum, Consiliul Județean și-a respectat promisiunile și a virat partea sa de 2.000.000 de lei în conturile clubului. Însă bugetul rămâne descoperit pentru acest final de an.

Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean, spune că va discuta în ședința de săptămâna viitoare posibilitatea preluării în totalitate a părții de finanțare ce nu mai vine de la Primărie.

”Nu înțeleg ce se întâmplă acolo. Toate cluburile din țara aceasta sunt finanțate în baza legilor existente și a modificărilor la legea sportului care au fost făcute în această vară și care sunt foarte clare. Nu putem lăsa în aer echipa aceasta frumoasă. Ați văzut ce atmosferă a fost la meciul cu CSM București. Bistrițenii iubesc această echipă, au nevoie de ea și vom face tot posibilul să existe în continuare”.

Sportulbistritean.ro a făcut astăzi o solicitare către Primărie, în baza legii 544 privind liberul acces la informațiile de interes public, pentru a afla care sunt motivele reale și legale ce au stat la baza refuzului de a acorda avizul de legalitate acestei hotărâri votate în Consilul Local.

Adrian Linca

foto: Robert Kovacs

 

 | 246 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *