Tanko pariază pe Wonderland. Zice că la anul e gata pârtia!

Fostul trezorier al PSD BN, Dan Tanko, e convins că pârtia de pe Dealul Cocoșului, din cadrul proiectului Wonderland se va realiza cât de curând. „Nu o să treacă mai mult de un an din noul mandat al lui Ovidiu Crețu și pârtia va fi funcțională”, a pariat pesedistul cu moderatorul emisiunii Corner, difuzată luni, la AS TV.

De altfel, acesta a fost susținut prin telefon și de șeful său,  Radu Moldovan. „Tanko e în studio și poate să vă spună de ce un anumit partid politic a votat permanent împotriva proiectului, de ce pentru parcul industrial de la Sărata n-a fost nevoie de aviz de mediu și pentru o pârtie de schi pe Dealul Cocoșului este. Însă, cu toate astea, în vara anului viitor acest proiect poate fi pus în lucru”, a spus Moldovan.

 Cu Wonderlandul rămâne cum s-a stabilit

 Valoarea lucrărilor de amenajare a unei pârtii de schi de 1083.56 m, a unei bretele de 369 m, a unui telescaun cu o lungime de 962 m și o capacitate de 1200 de persoane pe ora; dar și a obiectivelor specifice unei asemenea construcții (lac acumulare, rețea conductă presiune, 4 tunuri de zăpadă, clădire stație de plecare) s-ar ridica la 7,8 milioane de lei, conform studiului de fezabilitate prezentat în vară Consiliului Local.

Varianta cerută inițiașl de de municipalitate, cea cu 3 pârtii, este, din punctul de vedere al specialiștilor, nefunctională, dat fiind faptul că doar pe o partie din cele trei desenate inițial (cu o lungime de 1062 m, 875 m, 992 m) ar exista tunuri de zăpadă artificială.

sportulbistritean.ro 

 | 349 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *