Taekwondo: Mihai Bura, bronz la Atena, într-o competiție europeană cu peste 2500 de participanți!

Mihai Cristian Bura a urcat pe podium la prestigioasa competiție de taekwondo WT intitulată President Cup, competiție clasificată G2. Organizată la Atena, vreme de 5 zile, într-o sală în care s-au desfășurat Jocurile Olimpice din 2004, competiția a avut la start peste 2500 de sportivi de la 586 de structuri sportive.

Bistrițenii Mihai Bura, Ana Riti și Selena Solderea au făcut parte dintre cei 19 sportivi care au reprezentat România la aceasta competitie.

Bura a câștigat prima lupta împotriva unui sportiv grec cu scorul de 39-6, apoi al doilea meci împotriva unui luptător rus, cu scorul de 22-7. În al treilea meci a câștigat împotriva unui alt grec cu 16-13, după ce în a jumătatea celei de a doua reprize a suferit o entorsa la glezna piciorului drept.

În ciuda acestei accidentări,  Mihai reușește să câștige și al treilea meci pe categoria cadeți masculin -57 kg și intră astfel în posesia medaliei de bronz. Din păcate nu a putut să intre și în alte  doua lupte programate, care i-ar fi putut aduce o medalie mai bună!

”Mulțumim părinților și conducerii Federatiei Romane de Taekwondo WT pentru sprijinul și increderea acordată! Mihai Bura a fost singurul sportiv român care a obținut medalie. A avut 27 de competitori pe categoria sa, o concurență foarte mare. Cu atât mai mult e de remarcat performanța lui”, spune Marius Muti, președintele CS Ilyo Bistrița.

 | 3.530 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *