TAEKWONDO. Bistrițeanca Ionela Musteață, performanță istorică la Campionatul Mondial

În perioada 23-26 august, a avut loc, în localitatea Muju din Korea de Sud, Campionatul Mondial de Taekwondo WTF destinat cadeților (12-14 ani). 

România a fost reprezentată de un lot compus din antrenorul Marius Nicolae Muti și sportiva Liana Ionela Musteață. Această sportivă a fost singura din lotul României care a obținut în urma cu două luni locul 2 la Campionatul European de Taekwondo WTF din Strasbourg, Franța, asigurându-și astfel participarea la Campionatul Mondial de Taekwondo WTF. 

Dacă în urma cu două luni devenea prima sportiva din România care a obținut o medalie la un campionat european de Taekwondo WTF la categoria de vârstă cadeți, acum, prin participarea la Campionatul Mondial de Taekwondo WTF din Koreea, a scris din nou istorie în cadrul disciplinei olimpice Taekwondo WTF din Romania, prin obținerea primei medalii  la un Campionat Mondial de Taekwondo WTF pentru cadeți, de la introducerea Taekwondo-ului în țara noastră, în urma cu 25 de ani.

Sportiva Liana Ionela Musteață, legitimată la Clubul Sportiv ILYO, a reușit să obțină locul 3 la Campionatul Mondial de Taekwondo WTF pentru Cadeți, desfășurat în Muju, după ce a învins reprezentantele Canadei (scor 16-3), Indiei (scor 15-0), Poloniei (scor 8-4), pierzând în semifinală în fața reprezentantei din Korea (scor 9-21), cea din urma câștigând locul 1 mondial dupa ce a învins în finală reprezentanta Spaniei (scor 11-2).

"Mulțumim tuturor persoanelor implicate în realizarea acestei mari performanțe din istoria Taekwondo-ului românesc. Mulțumim in primul rând Federației Române de Taekwondo WTF pentru sprijinul și încrederea acordată precum și sponsorilor și susținătorilor: familia Ștefanutiu George și Anamaria (Geoplast SRL), Riti Lucian Alin (Rimini si Alma), Pop Ovidiu Adrian (Adris SRL), Gelu Gliga (ProdCabTec SRL), Mureșan Zoltan (N.M. Elecro), Tărmure Radu (Tub Integral SRL), Cășvan Grigore (Ceddex SRL), Radulovici Transporturi, Sabo Dorin (Acetica , Romfulda), Onița Călin ( RCB Electro), Sas Adrian, Traian Ogângău (Pizzeria Tonight, Restaurant Rapsodia), Olimpiu Cotrus (Zile și Nopți), Pop Diana Corina, precum și tuturor celor care din modestie nu au dorit să fie menționați! Sperăm ca rezultatele obținute de-a lungul timpului de sportivii legitimați la clubul bistrițean ILYO să fie un impuls pentru obținerea și pe viitor a unor performanțe și mai mari! Felicitări sportivei Liana Ionela Musteață pentru munca depusă în realizarea acestei performanțe și familiei pentru susținerea de care a dat dovadă!", spune președintele CS ILYO Bistrița, Marius Muti.

 | 934 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *