Sute de bistrițeni au luat cu asalt pârtiile din Moldova, Harghita și Maramureș

Sute de schiori bistrițeni s-au aflat în weekend pe pârtiile din județele învecinate, în condițiile în care Bistrița-Năsăud nu are nici o pârtie practicabilă. La Șuior și Cavnic, condițiile de transport pe cablu și zăpada artificială au atras din nou foarte mulți iubitori ai schiului din județul nostru. Vali Schreiner, administratorul complexului sportiv care îi poartă numele, a fost unul dintre cei mai admirați schiori de la Șuior, pentru stilul și priceperea cu care coboară pe pârtia. "Am venit cu toată familia și nu o să ratăm nici un weeknd cât o să fie zăpadă. E regretabil că județul nostru a rămas singurul din Ardeal care nu are o pârtie ca lumea", spune Schreiner, mare amator de orice fel de sport.

Fostul jucător al Lechinței, Narcis Feier, a ales și el Șuiorul pentru un weekend pe schiuri. Fin cunoscător al acestui sport, fotbalistul din liga a 4-a nu a fost foarte încântat de starea pârtiei dar s-a bucurat  că a putut să facă aproape 30 de coborâri în două zile. "A fost multă gheață, dar s-a putut schia. Sunt condiții bune în Maramureș. dacă am avea și noi astfel de pârtii la 20 de kilometri, cum au cei din Baia Mare, ar fi extraordinar", spune Feier, care iarna dă fotbalul la o parte în favoarea schiului.

Și la Toplița, Gura Humorului sau Vatra Dornei s-a schiat destul de bine în acest sfârșit de săptămână. Bistrițenii mai puțin pretențioși la lungimea și calitatea pârtiei au ales aceste localități și s-au bucurat de un sport care pare să prindă din ce în ce mai mult, în ciuda crizei financiare și a pârtiilor lipsă din acest județ.


 | 177 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *