Superligă, tenis de masă: CSM Bistrița, campioana României!

 

Echipa feminină de tenis de masă a Clubului Sportiv Municipal a câștigat Superliga națională, devenind campioana României la senioare!

Bernadette Szocs, Roxana Istrate, Andreea Clapa, Karina Șerban și Maria Lumperdean au învins ieri Hidroconstrucția Slatina cu 5-2, în meciul retur al finalei acestei competiții, similară Ligii 1 la fotbal.

Bistrițencele antrenate de Marian Filipaș și Emilian Bulbuc au spulberat și în tur echipa din Slatina, cu 5-1. Returul de ieri s-a jucat în Sala Olimpică de tenis de masă și a adus Bistriței primul titlu de acest gen din istoria tenisului de masă bistrițean.

„E foarte important pentru noi fiindcă e prima medalie cu echipa, la senioare. Am luat de-a lungul timpului tot felul de medalii, la copii, juniori și chiar la seniori. Dar cu echipa de superligă niciodată. Domnul Bozga își dorea foarte mult un titlu de felul acesta”, a declarat antrenorul Marian Filipaș. De altfel, trofeul i-a fost dedicat marelui antrenor emerit, care anul acesta ar fi împlinit 60 de ani.

5-2, la relantiu!

După 5-1 pentru bistrițence în turul de la Slatina, CSM avea nevoie doar de două meciuri din 9 pentru a câștiga trofeul. Le-a câștigat prin Roxana Istrate, intrată prima la masă și Bernadette Szocs, în al treilea meci. S-a jucat însă până la final, până ce o echipă a ajuns la 5 meciuri câștigate. Evident, aceasta a fost CSM Bistrița, încoronată ca fiind cea mai bună echipă de senioare din România, deși a avut în componență, doar junioare și o cadetă.

Adrian Crișan, comentator pentru AS-TV

Evenimentul a fost înregistrat și va fi difuzat la AS-TV, în emisiunea Corner, de luni, 11 iunie, de la ora 19.00. La microfonul transmisiei a fost invitat cel mai mare jucător bistrițean din toate timpurile, Adrian Crișan, care a debutat astfel în postura de comentator. „Nu e ușor nici pe margine. E greu și de la microfon. Important este că fetele au câștigat și că au adus acest trofeu la Bistrița, trofeu pe care noi băieții nu am reușit să-l câștigăm niciodată, deși domnul Bozga trăgea de noi în fiecare an”, a declarat Crișan pentru sportulbistritean.ro. El se află la Bistrița într-o minivacanță înaintea marii competiții de la Londra, Jocurile Olimpice. Adrian Crișan e calificat pentru a 4-a oară la o olimpiadă, record absolut al unui sportiv bnistrițean.

Adrian Linca


 | 453 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *