Super Berni

Bistrițeanca Bernadette Szocs a scris istorie. Participând la World Cadet Challenge de la Tokyo, Berni a obținut trei medalii și a devenit prima sportivă din istorie calificată la Jocurile Olimpice de Juniori din 2010.

La World Cadet Challenge de la Tokyo, Bernadette Szocs a intrat în istoria tenisului de masă mondial, fiind prima tenismenă din lume calificată pentru Jocurile Olimpice de Juniori care se vor desfășura anul viitor în Singapore.

Performanța sportivei noastre se datorează victoriilor pe care Berni le-a obținut în optimile de finală, în fața vicecampioanei europene Yana Noskova (RUS), scor 4-2 și în
sferturile de finală, în fața campioanei europene, nemțoaica Petrissa Solja, scor 4-0. Pe lângă această calificare, sportiva a reușit să câștige medalii în toate cele trei probe în care a participat: argint cu echipa Europei (nu a pierdut nici un meci în proba pe echipe), bronz la dublu cadete (alături de Yana Noskova) și bronz la simplu cadete.

Lăudată de Federația Internațională

Performanța bistrițencei, calificarea la prima ediție a Olimpiadei pentru Juniori, nu a trecut neobservată în lumea mondială a tenisului de masă. Într-un articol publicat pe site-ul Federației Internaționale de Tenis de Masă și semnat de Marius Widmer, Berni este numită „copilul minune al României”. „Bernadette Szocs este prima sportivă calificată vreodată la Jocurile Olimpice pentru Juniori. A fost răzbunarea lui Szocs în fața lui Solja și nemțoaica a părut distrusă după acest meci. De cealaltă parte, lui Bernadette Szocs nu i-a venit să creadă că a câștigat. Singurul cuvânt pe care l-a spus după victorie a fost <>. Szocs și antrenorul său (n.r. – antrenorul echipei Europei) au găsit cu siguranță tactica perfectă. Doi români fericiți în Tokyo Metropolitan Gymnasium, care probabil nu au realizat încă ce performanță au făcut. Dar, pentru restul vieții sale, Bernadette va putea spune că a fost prima jucătoare de tenis de masă calificată la Jocurile Olimpice de Juniori. Această performanță nu i-o va mai putea lua nimeni niciodată” scrie Marius Widmer, în articolul intitulat „Copilul Minune al României deschide un nou capitol în istoria tenisului de masă”.

A participat cu echipa Europei

Antrenorul sportivei legitimate la CSM-LPS Bistrița, Gheorghe Bozga, s-a arătat extrem de fericit de performanța sportivei, declarând însă că a fost „sabotată” de Federația Română de Tenis de Masă. „Deși a fost sabotată de Federația Română, participând la acest concurs cu echipa Europei, Berni a obținut o performanță istorică” a declarat Gheorghe Bozga.

 | 269 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On