Ele sunt speranțele voleiului bistrițean! Pro Volei, singura formație de fete din județul Bistrița-Năsăud! (Foto/ Video)

Pro Volei Bistrița a dus la bun sfârșit primul sezon în Campionatul Național de cadete. Echipa condusă de Alin Dehelean, singura formație din județul Bistrița- Năsăud înscrisă într-o competiție oficială, ține în viață acest sport slab reprezentat la nivel de fete în ultimii 20 de ani.

Crescut și format la LPS Bistrița, Dehelean insistă cu această grupă de fete născute între 2003 și 2006, convins fiind că această ramură sportivă trebuie să supraviețuiască într-un municipiu, reședință de județ.

După un campionat greu, într-o serie cu două echipe din Baia Mare și una din Cluj- Napoca, mult mai susținute din toate părțile, Pro Volei Bistrița se pregătește de un turneu puternic programat în septembrie. Ediția a 11-a a Memorialului Ioan Bânda se va ține în sala de sport a Colegiului Național de Muzică din Cluj-Napoca și va avea la start 5 echipe din Ardeal.

Până atunci, bistrițencele au programat un cantonament la Piatra Fântânele, la cabana LPS. De altfel, Dehelean apreciază buna coborare cu liceul sportiv bistrițean, condus de un specialist în volei, Mircea Gătej. Cu ajutorul acestuia, liceul pune la dispoziția clubului sala de volei, de 3 ori pe săptămână.

În ce privește lotul pe care Pro Volei îl are în acest moment, acesta poate fi completat oricând. Tehnicianul așteaptă la orice antrenament fete dornice să învețe acest sport, cu vârsta minimă de 8 ani.

Liderul la zi al echipei este Maria Noemi Moldovan, elevă în clasa a 6-a la Școala Generală 3. Ea a fost convocată recent la lotul național de cadete și se află pe lista celor mai talentate speranțe ale voleiului din România.

Am început în 2014 cu acest club și am crescut câte un pic în fiecare an. E greu, dar e frumos când se văd progrese. Aș fi bucuros să văd că mai mulți părinți s-ar gândi să-și îndrume fetele spre volei, un sport atât de frumos, mai ales pentru fete. Bistrița a stat destul de bine la băieți de-a lungul timpului, dar la fete a fost slab reprezentată întotdeauna. Încercăm în ultimii ani să ridicăm noi un pic ștacheta și sper ca aceste fete să atragă după ele și alte generații de voleibaliste”, spune Alin Dehelean.

Pro Volei Bistrița: Mureșan Ștefana, Moldovan Noemi-Maria, Bocsardi Cristiana, Chiorean Anda, Chindriș Bianca, Ujica Adelina, Ganga Isabela, Mireșan Bogdana, Oltean Ioana, Feldrihan Oana, Vlașin Camelia, Lungu Anda Luana Furedi,  Iris Ana, Vlasa Karina, Farcaș Coman Lorena, Moldovan Andreea

 

 

Adrian Linca

 | 5.939 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *