Stranierii de zero lei ai Gloriei

– La Gloria au debutat până acum în acest sezon 6 jucători străini. Unii spun că nu s-a plătit nici un ban pe ei (excepție Diogo), alții că s-au plătit tot felul de comisioane către impresari. Evoluția lor la Bistrița a fost până acum jenantă și se vorbește că stranierii Gloriei sunt mai des văzuți prin baruri decât pe terenul de joc.

Joao Pedro, ironizat și de Cosmin Băleanu

Joao Pedro Azevedo Silva va împlini 21 de ani în decembrie și s-a născut în orașul portughez Trofa. A crescut la Școala de fotbal a lui FC Porto. A fost transferat la 19 ani la echipa Portimonense, în Liga a doua, iar la 20 la Penafiel, tot în liga secundă. Anul acesta a ajuns la Gloria, unde a jucat mai multe meciuri la echipa a doua. A debutat în prima echipă bistrițeană în partida de la Târgu Jiu, ca fundaș central. A dezamăgit crunt, greșind decisiv la golul marcat de panduri. ”Oare când îl va schimba Sabău pe acest portughez din apărarea Gloriei?”, a spus comentatorul Cosmin Băleanu, după primul sfert de oră al meciului de la Târgu Jiu.

Zied Bhairi, un meci și ne-am lămurit

Are 27 de ani și a venit la Gloria din Liga a doua germană. A jucat un singur meci la Bistrița, cu Universitatea Craiova. A evoluat pe banda stângă și a râs toată tribuna I de el, ce preluări făcea și cum se mișca în teren. De altfel, Sabău l-a scos la pauză și a câștigat meciul în repriza secundă. De atunci, din 1 august, nu a mai fost convocat.

Emerson da Luz, om în minus la meciul cu Dinamo

Emerson are 26 de ani și s-a născut în Insulele Capul Verde. A jucat în ligile inferioare portugheze, la Portimonense, Olhanense, Maia, Estrela sau Beia Mar. A venit la Gloria în această vară și a jucat în 3 meciuri. Cu Dinamo, Sabău l-a introdus titular, dar l-a scos la pauză, fiindcă echipa juca de fapt cu un om în minus pe teren. Nici nu-i de mirare că nu face față, fiind și el unul dintre cei despre care se spune că-și pierde nopțile prin discoteci.

Danilo Pereira da Silva

Danilo este brazilian și în ianuarie va face 20 de ani. A venit din liga a treia braziliană, fără să treacă prin Europa. A jucat 20 de minute în meciul cu CFR, ceva pe la mijloc, dar nu a convins pe nimeni că merită să joace la Gloria.

Miguel Queiroz, autogol cu CFR

Are 24 de ani și e portughez. Asta e tot ce poți găsi pe internet despre fundașul dreapta care și-a dat autogol în meciul cu CFR. Site-ul www.football-lineups.com face o confuzie care era cat pe ce sa ne dea pe spate. Acolo apare Queiroz al nostru într-un meci Portugalia – Albania din preliminariile CM 2010, coechipier cu Ronaldo, Almeida și Quaresma. Însă nu e vorba despre cel care se aude că bate la rând barurile de noapte bistrițene, ci despre alt Miguel, mult mai valoros.

Diogo, singurul care nu s-a făcut de râs

Diogo Ramos are 22 de ani, e atacant și a fost adus de la Freamunde, din liga a doua portugheză. Este singurul dintre stranieri care a confirmat cât de cât. Nu la nivelul banilor investiți în el, fiindcă se aude că Gloria ar fi plătit în jur de 300.000 de euro pe el. A jucat până acum în 10 meciuri și a marcat un gol, cu Dinamo. Cam puțin pentru un atacant.

 | 174 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On