Știe ce e Gloria! Fiul fostului atacant bistrițean Octavian Dănilă e primul chef român cu stea Michelin!

Bogdan Dănilă are 38 de ani și conduce două restaurante de lux în New York. A lucrat pentru cei mai faimoși bucătari din lume și e singurul român cu stea Michelin, cea mai mare distincție în domeniu.

Bogdan e fiul fostului atacant al Gloriei Octavian Dănilă. Tatăl său a jucat din 1979 la echipa bistrițeană, având misiunea dificilă de a-l înlocui în atac pe cel mai mare fotbalist bistrițean din toate timpurile, Tori Ciocan, retras în acel an din activitate.

Octavian Dănilă a jucat în perioada de aur a Gloriei, când echipa bistrițeană făcea legea în Divizia B, alături de Georgescu, Butuza, Berceanu, Hurloi sau Florea.

Fiul său a fost invitat la podcastul Hai cu Link și a povestit cum a plecat în străinătate după ce a terminat liceul, cum a muncit în marile restaurante, cum a lucrat pentru Beckham, Abramovic sau Stallone sau cum a primit steaua Michelin.

Bogdan nu l-a prins jucând pe tatăl său dar a mărturisit că era fascinat de faima pe care o avea Gloria în anii copilăriei lui.

Adrian Linca i-a arătat invitatului un program de meci din 1979 în care Dănilă senior avea o scurtă caracterizare și câteva decupaje din ziarele vremii.

Vezi tot podcastul AICI!

 

 | 3.948 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *