Ștefan Ropan și Carla Bora, performanțe remarcabile pentru CS Tibi la HÓD CUP International Swim Meeting în Ungaria

Opt înotători de la Clubul Sportiv Tibi au participat în 23-24 noiembrie 2013 la “HÓD CUP International Swim Meeting” în orașul HódmezÅ‘vásárhely din Ungaria. Ei sunt: Mureșan Denis, Popescu Robert, Ropan Ștefan, Balazs Iulia, Bora Carla, Busuioc Andreea, Drăgan Daria și Moldovan Cătălina. La acest puternic concurs, desfășurat în sistem open cu premieri pe categorii de vărstă, au participat 620 de sportivi de la 50 de cluburi.

Sportivii clubului au căștigat 6 medalii, una de aur, una de argint și patru de bronz.Medalia de aur a fost obținută de Bora Carla la 100 m fluture, care a mai câștigat și medalia de bronz la 50 m liber.

Celelalte medalii au fost obținute de Ropan Ștefan: argint la 50 m bras și bronz la 50 m spate, 200 m bras, 50 m liber.

Conform regulamentului competiției pe baza punctajului adunat în probele de 50 m (punctaj LEN)  Ropan Ștefan a fost declarat cel mai bun sportiv la categoria sa de vârstă și a primit Cupa HÓD.

Pot fi menționate și locurile 4-6 obținute: loc 4 (Ropan Ștefan 100 m bras), loc 5 (Ropan Ștefan 50 m fluture, Bora Carla 100 m liber), loc 6 (Bora Carla 50 m fluture, Popescu Robert 100 m fluture, Ropan Ștefan 100 m fluture, Ropan Ștefan 100 m liber).

Președintele și antrenorul clubului Tiberiu Horgoș a declarat: “A fost un concurs foarte puternic dar și epuizant prin modul de desfășurare. Pentru unii dintre sportivii noștri a fost prima participare la o competiție de un asemenea nivel. Felicit toți sportivii noștri care au participat la acest concurs. Sunt bucuros pentru cupa obținută de Ștefan (prima cupă de tip cel mai bun sportiv al categoriei obținută de un înotător de la un club bistrițean în străinătate) și pentru medalia de aur căștigată de Carla. Cred că reușim să afirmăm cu brio orașul și județul nostru la toate competițiile de înot unde participăm, iar din 2014 sperăm să participăm la cât mai multe concursuri în străinătate”.

El a mai declarat “Anunțăm organizarea unui turneu de polo pe apă pentru copii, în decembrie 2013, la bazinul de la Centrul Spa Schreiner. Echipele vor fi formate din cei selecționați în prima fază, iar concursul va avea o mare pondere în selecția finală pentru echipele de polo pe apă ale Clubului Sportiv Tibi. Detalii despre turneu în curând pe site-ul clubului”.

sportulbistritean.ro


 | 495 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *