Sportivii de la Ilyo, remarcați la cursurile de arbitri și instructori

În perioada 23-29 iulie s-a desfășurat în localitatea Sovata Stagiul Tehnic de Vară, organizat de Federația Română de Taekwondo W.T.F. La acest stagiu s-au desfășurat mai multe seminarii, cursuri de inițiere și formare  a arbitrilor de Taekwondo și a instructorilor.

 Clubul Sportiv Ilyo Bistrița a participat cu un lot de 12 sportivi, dintre care 4 au fost înscriși la cursul de inițiere și formare instructori: Ioana Teodor Iacob, Leșan Bianca Nicoletta, Orban Ioan Ștefan și Cantor Paul Dan, toți cei patru sportivi promovând cu succes examenul, reușind să obțină printre cele mai bune note din concurs.  La cursurile de arbitri de luptă (kyeorugi) au fost înscriși 2 sportivi: Paul Dan Cantor și Teodor Iacob Ioana, ambii promovând cu succes examenul de arbitri, iar la secțiunea arbitri de poomsae (forme de luptă) sportivul Marius- Nicolae Muti, care la rândul lui a promovat examenele. Ceilalți sportivi ai clubului Ilyo s-au înscris la seminariile de luptă (kyeorugi), forme de luptă (poomsae) și autoapărare (hoshinsul).

Stagiul de vară de la Sovata a fost un succes pentru clubul Ilyo, ai cărui sportivi s-au remarcat pe tot parcursul seminariilor și examenelor. Cu ocazia acestui stagiu, Clubul Ilyo și-a îmbogățit numărul de tehniceni. Astfel, în prezent clubul Ilyo numără 6 instructori: Muti Marius Nicolae, Bîrneț Daniel Emanuel, Teodor Iacob Ioana, Orban Ioan Stefan, Cantor Paul Dan și Lesan Bianca Nicoletta și 5 arbitri: Muti Marius Nicolae, Bîrneț Daniel Emanuel, Ioana Teodor Iacob, Cantor Paul Dan și Lesan Bianca Nicoletta și deține 4 centuri negre: Muti Marius Nicolae – centura neagră 2 dan, Bîrneț Daniel Emanuel – centura neagră 1 dan, Leșan Bianca Nicoletta – centura neagră 1 dan , Scurtu Sebastian Adrian – centura neagră  1 poom.

Daniel Emanuel Bârneț  are centura neagră 1 Dan. Palmares: locul 2 – Koryo Taekwondo festival, locul 1 – Gala premiilor Ilyo, participare la Stagiul  tehnic de vara , Costinești (2009); locul 2 la Cupa Vrancea, la Dracula Open, la Cupa Instinct, la Gala premiilor Ilyo, locul 3 la Cupa Hârșova și la Koryo Tkd Festival, a participat la Stagiul Tehnic de Taekwondo, la Stagiul Național Tehnic – Sovata și la Stagiul de Vară – Costinesti. (2010); locul 3 la Campionatul Național de Juniori, locul 3 la Poomsae Open – Serbia și locul 3 la Ilyo Open Cup, locul 2 la Cupa României și la Gala premiilor Ilyo,

cel mai tehnic sportiv la Seminarul Tehnic de Poomsae (2011); locul 1 la Ilyo Taekwondo Championship și la Campionatul Național de la Botoșani –Poomsae, locul 3 la Cupa sportivilor de arte mixte (2012).

Bianca  Nicoletta Leșan practică de 4 ani Taekwondo. Palmares: locul 2  Koryo Taekwondo festival, participare la Stagiul Tehnic de vară, locul 7 la Gala Premiilor Ilyo (2009); locul 3 la: Cupa  Vrancea, Dracula Open, Cupa Hârșova, Campionatul Național, Cupa României, locul 1 la Cupa instinct, Koryo Taekwoondo Festival și Gala premiilor Ilyo, participare Stagiul Național Tehnic Sovata, participare Seminar Tehnic de Taekwondo (2010); locul 3 la Ilyo open Cup și la Cupa Iași, locul 2 la CN de Poomsae, locul 1 la Balkan Taekwondo Championship, Cupa Mureș, Campionatul Național (luptă),Gala Premiilor Ilyo, cel mai tehnic sportiv la Seminarul Tehnic de Pumsae, Arieșeni (2011); locul 1 la Ilyo Taekwondo Championship și la Campionatul Național de la Botoșani –Poomsae, locul 3 la Cupa sportivilor de arte mixte (2012).

Scurtu Sebastian

A inceput sa practice din iarna lui 2009. Primul concurs a fost Koryo Festival-locul 1, pe urma Cupa Fetești -loc.2;2009, Cupa Harsova-loc-3;2009, 2010 doar examenele de centuri. 2011 Dracula Open-loc 2, Cupa Târgu Mureș-loc1, Cupa Tornado-loc 1, Pomsae Open Serbia-loc 3, Cupa Ilyo-loc-1; 2012: Germania -loc2, Campionatul Național cadeti-loc 3, Cupa Botoșani-loc2 ,Cupa Botosani  pomsae-loc1, Cupa Iasi-loc2, Cupa Slatina-loc1,Cupa Slatina pomsae-loc1.

Stagiile la care a participat: 2009-Oradea, 2010-Costinești, 2011 Sovata, Costinești,2012 Sovata.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 | 371 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *