”Șoimii” au zburat spectaculos

”Șoimii” Chiraleș au început anul 2009 cu o victorie pe teren propriu. Ocupanta locului II a învins pe ”Luceafărul” Șieu, într-o partidă cu răsturnări spectaculoase de scor, goluri multe și tensiune până în ultimele minute.

Filmul meciului.

Oaspeții încep mai hotărâți partida și, în minutul 3, Urs zguduie bara cu o torpilă de la 25 de metri. A fost semnalul de alarmă ce avea să anunțe primul gol al oaspeților. În minutul 10, Zbâncă îl deschide pe Furdui, acesta intră în careu și trimite în plasă, la colțul lung (0-1). Gazdele se trezesc repede și egalează după numai 6 minute, Otviș executând perfect o lovitură liberă de la 20 de metri (1-1). Tot Șieul face legea în teren și preia din nou conducerea, prin Horga, după o centrare a lui Furdui. Același Horga ia un balon pe cont propriu, intră în careu și este faultat. Pune mingea la punctul cu var, trimite în colțul din dreapta, dar Pasztor scoate cu un reflex de zile mari. Nu la fel se întâmplă în minutul 24, când Pasztor iese greșit, iar Furdui profită și trimite mingea în poartă (1-3). Scorul la pauză avea să fie stabilit în minutul 40, de Ghiț (2-3). Gazdele forțează încă din debutul părții secunde, înghesuindu-și adversarii în propriul careu. ”Luceafărul” rezistă până în minutul 63, când Ghiț scapă singur și egalează (3-3). Același ”Ghițan” marchează încă o dată, la numai două minute și își aduce echipa în avantaj (4-3). Greluș trimite un șut înșelător din marginea careului și face 5-3, în minutul 68. Oaspeții sunt la pământ și omul meciului, Ghiț, scapă singur pe dreapta, îi pasează lui Vîjea, care îndeplinește o simplă formalitate (6-3). Chiraleșul oprește motoarele, Ghiț este schimbat în aplauzele puținilor spectatori și toată lumea aștepta finalul. În minutul 85, Gherman își încearcă norocul cu un șut de la 30 de metri, care îl surprinde însă pe Pasztor și intră în poartă (6-4), iar golul lui Furdui (6-5), marcat dintr-o apărare visătoare, avea să ridice suspansul la cote maxime. Nu se mai întâmplă nimic însă și ”Șoimii” înving ”Luceafărul” după un meci interzis cardiacilor.

Arbitraj.

Arbitrul Liviu Pop a condus bine o partidă care a început destul de tensionat. A acordat un penalty corect pentru oaspeți în prima repriză. Singurele probleme le-au avut asistenții, gazdele protestând la semnalizările off-said-urilor.

Atmosferă.

Pe un teren moale, dar practicabil, partida s-a disputat în condiții destul de bune pentru această perioadă a anului. Soarele cu dinți, cei 50 de spectatori prezenți și cele 11 goluri au creat o atmosferă plăcută, timp de 90 de minute.

Jucătorul meciului.

Cu trei goluri și o pasă de gol, Cristian Ghiț a fost, indiscutabil, cel mai bun jucător de pe teren. ”Ghițan”a marcat în ultimele minute ale primei reprize un gol de moral pentru echipa sa. Apoi s-a jucat cu apărarea adversă, marcând de două ori și aducându-și echipa în avantaj. A încheiat recitalul cu o pasă de gol și a fost schimbat în aplauzele celor prezenți, cu câteva minute înainte de final. A făcut un meci perfect, fiind decisiv în stabilirea rezultatului final.

Șoimii Chiraleș:
Pasztor, Bob, Conon, Ghiț, Greluș, Măgherușan, Cristian Morar, Laurențiu Morar, Morariu, Otvis, Vâjea. Au mai intrat: Lechințan, Petruț, Albețel

Luceafărul Șieu:
Trif, Dumbrăvan, Pasc, Gherman, Horga, Costinia, Zbâncă, Furdui, Urs, Pop, Chiuzan

Cartonașe galbene: Bob, Măgherușan, Otvis, Albețel

Arbitri: Liviu Pop; Cosmin Bucilă, Pavel Horti

Observator: Victor Ciocan

 | 124 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On