Sintetic, Liga I:”Păpădii” de ianuarie! Dacii Liberi „topesc” oţel-inoxul celor de la Comelf!

Returul Ligii I a Campionatului municipal de minifotbal s-a reluat în acest weekend cu meciuri la fel de spectaculoase şi echilibrate, lupta la vârf şi la retrogradare fiind la fel de încinsă, deşi temperatura la care s-a jucat a fost sub 0 grade.

Cel mai aşteptat meci a fost cel dintre Puf de Păpădie şi Real Protaxi, două dintre echipele revelaţie ale turului. Aşteptările au fost răsplătite cu un joc excelent, noile achiziţii din cele două tabere confirmând încă de la primul meci. Paul Halas şi Dragoş Ganea au marcat pentru trupa lui Florin Rus iar de partea cealaltă Sergiu Mândrean şi-a încununat evoluţia bună cu un gol de generic, prea puţin însă pentru ca echipa lui Dumitru Moldovan să obţină vreun punct. “Păpădiile” se distanţează după această etapă de urmăritoare şi aşteaptă paşi greşiţi ai primelor echipe. Echipe care par însă rupte din alt show, Raal şi Extretereştrii dând adevărate lecţii de fotbal în această etapă.

Raal-Rimini a fost derby doar pe hârtie, trupa lui Mateescu marcând de 7 ori într-un meci în care mai putea marca cel puţin de tot atâtea ori. Goia a rămas cu golul de onoare şi staţionează pe poziţia a 10 a a clasamentului. Extratereştrii aveau 10-0 la pauză, după o repriză care l-a scos la rampă pe Vlăduţ Patca, noua achiziţie a echipei lui Jon Runcan  arătând o poftă mare de joc. Leoni SIL s-a trezit în a doua repriză şi a mai spălat din impresia proastă, marcând de patru ori, asta pe fondul relaxării vicecampionilor.

Comelf, cu un superb echipament, a început prost returul, numărul mic de jucători din echipa lui Logigan şi Câmpian fiind speculat din plin de Dacii Liberi. Cu doar o schimbare, Comelf a jucat cât i-au ţinut bateriile şi au făcut-o bine, Darius Bârlean reuşind golul zilei în Liga I, după ce a driblat tot ce i-a ieşit în cale. Trupa lui Soţan şi Popovici prinde deja experienţă în prima ligă şi finalul a fost al lor, “Muri” Cristi Mureşian marcând o dublă cu care a ucis speranţele Comelf-ului, golul din ultima secundă a lui Ţâra aducând o victorie meritată pentru Daci, într-un meci care a consemnat debutul lui Alex Rus în tricoul noii sale echipe.

Teraplast s-a bazat din nou pe nucleul „stranierilor” de la Mureş şi au surclasat Shadows Arcalia şi echipa lui Claudiu Zăgrean continuă  seria neagră. Emi Corporation a reuşit acelaşi scor, dar asta şi datorită celor de la Energoplast, care au o cu totul altă faţă în retur. Sergiu Iugan a pierdut mai mult de jumătate din echipa care anul trecut termina pe podium, noua garnitură venind pentru plăcerea de a juca fotbal. Aceeaşi plăcere au arătat-o şi Olis, „lanterna roşie” fiind mult schimbată în bine faţă de tur. Muncelului FC şi-a respectat statutul de favorită şi a câştigat acest meci, dar mult mai greu decât o arată scorul.

Rezultatele etapei cu numărul 16, clasamentul şi programul complet al etapei viitoare: Teraplast-Shadows Arcalia 7-2, Olis-Muncelului FC 3-5, Vikingii-Vig Pavaje 6-0, Real Protaxi-Puf de Păpădie 1-2, Dacii Liberi-Comelf 5-3, Leoni SIL-Extratereştrii 4-15, Energoplast-Emi Corporation 2-7, Rimini-Raal 1-7.

Clasament: 1. Raal 46p, 2. Extratereştrii 45p, 3. Puf de Păpădie 38p, 4. Real Protaxi 31p, 5. Comelf 30p, 6. Energoplast 26p, 7. Emi Corporation 25p, 8. Dacii Liberi 25p, 9. Muncelului 25p, 10. Rimini 25p, 11. Vig Pavaje 18p, 12. Teraplast 16p, 13. Vikingii 10p, 14. Leoni SIL 9p, 15. Shadows Arcalia 6p, 16. Olis 3p.

Etapa viitoare, sâmbătă 20 ianuarie: ora 13 Vig Pavaje-Real Protaxi, ora 14 Emi Corporation-Vikingii, ora 15 Shadows Arcalia-Olis, ora 16 Muncelului FC-Teraplast, ora 17 Raal-Leoni SIL, ora 18 Comelf-Rimini, ora 19 Extratereştrii-Dacii Liberi, ora 20 Puf de Păpădie-Energoplast.

Toate jocurile se dispută pe Baza Raoul de lângă Kaufland.

 

 

 | 3.173 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *