Sintetic, Cupa înțelepciunii: Liberté, Égalité, Fraternité!

O rundă specială, cu aproape 40 de goluri, probe de foc pentru toate echipele și 4 confruntări încheiate nedecis, s-a consumat în săptămâna Luminației; în aceste condiții, clasamentul nu a avut de suferit prea mult.

Deși considerată o victimă sigură, La Squadra lui Emiliano Silvestri a lăsat o excelentă impresie în partida cu Galacticii furnizând prima surpriză a etapei a 4-a. Pe principiul napolitan “Când crezi că m-ai avut, te-am avut”, italienii s-au concentrat la joc fianco a fianco, și-au valorificat avantajele de care dispun, au devorat vioi flancurile adversarilor și au amendat imediat greșelile partenerilor de întrecere. Un egal cât o victorie, un meci pe măsura biletului plătit și un vis spulberat al lui Titi Voica de a rămâne neafectat la capitolul punctaj maxim.

A urmat o spectaculoasă revoluție a celor de la Heniu Prundu Bârgăului, care s-au simțit încurajați să aspire la primele lor 3 puncte, mai ales că și-au dominat partenerii de joc de-a lungul celor două reprize. Jucătorii dirijați fascinant de Doru Pop, altădată copleșiți de prudență, au devenit nărăvași dându-le ceasurile și planurile peste cap taximetriștilor. Fără portarul Nelu Simionca, într-o formă de zile mari, ProTaxi și-ar fi pansat lăcrămând rănile și astăzi, însă obține o remiză norocoasă care, deocamdată, nu ajută prea mult echipa de pe ultimul loc.

Ca un iureș în izmene pe valul de îngheț, bătălia dintre silitorii de la Teo Astrabis, pe de o parte, și fotbaliștii cumsecade ai R.C.B.-ului, s-a terminat în coadă de pește fiind, totuși, un meci în care gazdele competiției s-au descurcat onorabil, ambele echipe salvează câte un punct important iar spectatorii au plecat acasă cu convingerea interioară că au asistat, cu naivitate, la primul aranjament de culise, un consens bătrânesc favorizant pentru cele două tabere. Noi simțim nevoia să ne delimităm de asemenea suspiciuni și să nu le împărtășim!

O experiență încă și mai neașteptată, goluri tot la 5 minute, un dram de speranță pentru C.F.R., o căruță de nervi pentru feroviari și Arbitrii, dar și asumarea cinstită a erorilor de joc, au definit straniu două partenere de joc, consolate doar de fluierul de încheiere. Impresia generală a fost de forfotă, precipitare în spații înguste, un sentiment al aglomerației fără identitate. Șanse și ghinioane istorice, un meci de coșmar pentru pariori și răsturnări amețitoare de scor, cu un arbitru complet de-pă-șit, influențat de nervii din teren, un care-pe-care finalmente isprăvit la bere, slănină, vin și amintiri…

În cele din urmă, așteptatul derby al etapei a pus față în față două echipe cu experiențe diferite, tactici laborioase și complicate care nu lasă loc nici unor discreditări personale. Spre nedumerirea tuturor, mai puțin a specialiștilor în fotbalul cu balon rotund, Forever Young a demonstrat că are soluții optime ca să devină fericită și un dispozitiv secret de reanimare în caz de probleme. Fără să ne amestecăm prea mult, victoria asupra celor de la Old Boys este și rezultatul unei dizarmonii interioare a celor din urmă, sperăm reversibilă, Didi et comp nepermițându-și luxul de a ieși din zona podiumului.

Iată rezultatele celei de-a patra etape:

1.      La Squadra – Galacticii 4 – 4

2.      ProTaxi–Heniu Prundu Bârgăului 3 – 3

3.      Teo Astrabis – R.C.B. 3 – 3

4.      Arbitrii – C.F.R. 5 – 5

5.      Seniorii Leoni– Pompierii (amânat)

6.      Forever Young – Old Boys 6 – 3

Clasamentul la zi (echipă/meciuri disputate/punctaj/golaveraj):

1.Galacticii – 4m/10p(+5); 2.Forever Young – 4m/9p (+4); 3.ProTaxi – 4m/8p (+4); 4. Pompierii – 3m/7p (+5); 5.Seniorii Leoni – 4m/6p (+5);6.Old Boys – 4m/6p (-3); 7.Teo Astrabis – 4m/4p (+2); 8.Arbitrii – 4m/4p (-1); 9.R.C.B – 4m/4p (-2); 10.La Squadra – 4m/4p (-7); 11.C.F.R. – 5m/4p (-8); 12.Heniu Prundu Bârgăului – 4m/1p (-4)

 

Etapa viitoare – a cincea(săptămâna 06 noiembrie – 12 noiembrie 2017):

1.      Galacticii – ProTaxi / vineri 10 noiembrie, ora 18.00 /

2.      R.C.B.- Arbitrii / vineri 10 noiembrie, ora 18.00 /

3.      Old Boys – La Squadra / vineri 10 noiembrie, ora 19.00 /

4.      Heniu Prundu Bârgăului – Teo Astrabis / miercuri 15 noiembrie, ora 19.00 /

5.      Pompierii – Forever Young / neprogramat deocamdată /

 

În săptămâna care a trecut (joi 02 noiembrie, ora 19.00) s-a disputat în avans, din motive obiective, o partidă contând tot pentru etapa a cincea:

6.      C.F.R. – Seniorii Leoni 4 – 1

 

Partidele de minifotbal se dispută pe terenurile sintetice ale bazei sportive ALEX din Bistrița. Acolo se află expuse publicului susținător toate programările jocurilor, scorurile înregistrate și ordinea valorică după fiecare etapă.

În fiecare săptămână sunteți așteptați și invitați să vă bucurați alături de echipele favorite!

 

 | 1.698 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *