Sintetic, concluzii: Bistrițenii, între primii 8 pe țară! Și la minifotbal…și la arbitraj!

Aventura Extraterestrilor la Turneul final de la Bacau s-a oprit in sferturile de finala. Intr-un meci in care sansa nu a fost de partea lor, jucatorii lui Jon Runcan au fost de multe ori peste adversari, dar au fost nevoiti pana la urma sa se recunoasca invinsi de Juventus Sibiu,finalista de anul acesta din Champions League,  o echipa care a avut in componenta 3 jucatori de nationala.

Extraterestrii au inceput perfect meciul, golul lui Sergiu Costin dand sperante ca performanta bistritenilor de anul trecut, cand au ajuns tot in sferturile de finala, poate fi imbunatatita. Sebi Rus si Abiel Deac au lovit insa bara si soarta partidei s-a intors. Sibienii au marcat de doua ori, prima data dupa o lovitura de la colt si a doua oara dupa o faza de manual si trupa lui Jon Runcan s-a vazut nevoita sa alerge dupa egalare.

Egalare care nu a venit, desi Sergiu Costin, cel mai experimentat jucator al bistritenilor, a ratat un 7 metri dupa un penalty scos de Sebi Rus. S-a facut 3-1, tot dupa un penalty indelung contestat de Extraterestrii. Florin Fizesan a facut repede 3-2, dar experienta celor de la Juventus Sibiu si-a spus cuvantul pe final, spatiile largi din defensiva echipei noastre fiind speculate de sibieni, care au marcat golul desprinderii si cel al calificarii in semifinale. A fost 4-2 pentru adversari si Extraterestrii repeta performanta de anul trecut cand au atins aceeasi faza a competitiei.

Anul acesta a insemnat o premiera si pentru arbitrajul bistritean la nivel de turnee finale. Dupa ce acum doua saptamani  Bistrita a avut 3 arbitri la faza finala a Cupei Romaniei, Liviu Pop, Ioan Deac si Paul Tamas arbitrand la Cluj meciuri din faza grupelor, Federatia Romana de minifotbal a ales un arbitru bistritean sa conduca meciuri la Turneul final de la Bacau.

Paul Tamas a reprezentat cu brio scoala arbitrajului bistritean si a arbitrat  8 meciuri la Bacau, alaturi de Ghita Ciule, singurul arbitru roman care a prins doua finale de Campionat European. Tamas a a arbitrat si un sfert de finala alaturi de Cornel Groza, omul care a arbitrat si finala de anul acesta, si nu a facut-o deloc rau, intr-un meci in care Hermanstadt Sibiu, campioana en-titre a fost eliminata de campioana Salajului.

„A fost din nou un sezon plin si reusit pentru minifotbalul bistritean. Cele 7 echipe care au reprezentat Campionatul municipal de minifotbal la cele 3 turnee organizate de Federatie – Regional, Cupa Romaniei si Turneul Final au adus nu mai putin de 61 de puncte la coeficientul campionatului si au facut ca numele Bistritei sa fie din nou cunoscut in toata tara. Au fost 3 turnee finale pe atat de frumoase pe atat de grele si pentru mine, pentru ca in calitate de organizator si membru al Federatiei de minifotbal am incercat sa fiu alaturi de echipele bistritene.

De anul acesta vor fi 50 de echipe pe plan local, ceea ce imi da speranta ca, intr-un sport care de la anul va fi recunoscut de MTS ca ramura sportiva, Bistrita va avea un cuvant greu de spus, mai ales ca in spatele echipelor sunt cele mai mari firme ale judetului. Multumesc tuturor jucatorilor, delegatilor si sustinatorilor acestui sport si sper ca intr-o zi Bistrita sa dea campioana Romaniei”, a declarat pentru Sportul bistritean Raoul Borsos, cel de al carui nume se leaga minifotbalul de la noi din judet.


 | 1.643 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *