El e singurul bistrițean care a terminat ultramaratonul Via Transilvanica: Cristian Deac!

Prima ediție a ultramaratonului Via Transilvanica s-a încheiat azi noapte cu victoria mureșeanului Adrian Costea. Fost câștigător al competiției Mureș 24, Costea a parcurs cei 160 de kilometri ai competiției în 23 de ore, 29 de minute și 59 de secunde, cu 20 de minute mai puțin decât următorul alergător, moldoveanul Vitalie Clopot, și el un remarcabil concurent în astfel de întreceri de anduranță.

Mult mai remarcabilă a fost însă, pentru noi, bistrițenii, prestația lui Cristian Deac. El a fost singurul bistrițean dintre cei 15 finisheri ai competiției.

”Piciu”, care are 46 de ani, a a ajuns la sosire al 11-lea, după 30 de ore și 12 minute. A plecat vineri la ora 18.00 de la Putna și a ajuns la miezul nopții dintre sâmbătă și duminică, cu opriri la Sucevița, Vatra Moldoviței, Mestecăniș și Lunca Ilvei.

”Traseul Via Transilvanica, marcat de cei de la Tășuleasa, este foarte frumos și merită parcurs de toți cei care iubesc mișcarea. Însă a fost foarte greu din cauza ploii și a noroiului. Mă bucur că am dus la capăt această provocare și le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine cu un gând bun, cu un mesaj”, spune Cristian Deac, marele învingător al bistrițenilor din acest ultramaraton.

Proba de 160 de kilometri a fost cea mai dificilă dintre cele ale evenimentului organizat de Tibi Ușeriu și ai lui. S-a mai concurat la maraton (39,55 km), semimaraton (22 km) și mountain – bike (39,5 km)

 

 

 | 3.160 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

2 Comments

  1. Bravo Piciule !!!

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *