Simply The Best! Patru Ani Fără Ică Moga

Din păcate, în ultimii ani, echipa Gloriei se formează în cer, unde lordul Pădureanu adună lângă el, așa cum a făcut și pe pământ, mulți dintre copiii lui de suflet: Radu Gherghe, Gocan, Sigmirean, Cârstea, Manea, Andrecuț, Coman, Gavrilaș, formează deja lotul Gloriei din cer.

Dar poate cel mai iubit copil al lordului a fost Ică Moga, plecat parcă mult prea repede dintre noi. Iată că au trecut patru ani de la fulgerătoarea dispariție a golgeterului Gloriei.

Vasile Moga s-a născut la 7 ianuarie 1955, în Apahida, unde-și începe fotbalul la echipa locală, Someșul. Născut în zodia golgeterului, a fost remarcat încă de mic de către Nicolae Chisu, antrenorul clujean care l-a descoperit și pe Ilie Lazăr, altă stea din istoria Gloriei.

La nici 17 ani, Ică Moga debutează la echipa mare a CFR-ului din Cluj. Destinul i se schimbă însă patru ani mai târziu, când la recomandarea lui Ginu Bucur, se trezește la poarta stadionului din Cluj cu Jean Pădureanu, care îl ia la Bistrița, spunându-I : “Lasă, Vasile, că vei primi la Bistrița tot ce ai nevoie. Stai liniștit!”. Și aici la Bistrița a rămas, devenind un lider al tribunelor.

Ca jucător a evoluat pentru Gloria până în 1989, când lordul Pădureanu îl ia sub aripa sa, oferindu-i postul de președinte al clubului, totul culminând cu promovarea Gloriei în divia A, chiar în același an.

În 1992 iese din fotbal și începe o frumoasă carieră în afaceri. Alături de el a fost mereu familia, soția sa Pusa și cele două fete, făcându-l fericit chiar și în momentele dificile din viața sa.

După 15 ani de pribegie, se întoarce la dragostea sa, Gloria, unde ocupă postul de director sportiv. Din păcate aici își găsește și sfârșitul, la Bistrița pe 23 noiembrie 2013, când a pierdut ultima sa partidă, cea cu viața.

Dumnezeu să îl ierte și să îl aibă în pază!

Bogdan Florea

 | 995 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. Dumnezeu sa l ierte

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *